Μητσοτάκης: Όχι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εκπαιδευτικών

"Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα ταλαιπωρηθούν" δηλώνει ο πρωθυπουργός

Σε δηλώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής όπου συζητιέται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε  ότι προτεραιότητα είναι η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, καθώς για δύο χρονιές η εκπαίδευση λειτούργησε με περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, για το θέμα του εμβολιασμού εκπαιδευτικών ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα:

«Θα πρέπει όλοι σε αυτή την αίθουσα να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς μας να σπεύσουν να κάνουν το βήμα να εμβολιαστούν.

»Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Αποφάσισα όμως ότι αυτή δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Άνω του 70% έχει εμβολιαστεί. Σημαντικός αριθμός δεν έχει κάνει αυτή την κίνηση.

Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το 4ο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους γι’ αυτό πρέπει όλοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν. «Όσοι δεν το κάνουν είναι βέβαιο ότι θα υποστούν πρόσθετη ταλαιπωρία. Θα ζητήσουμε συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη», συμπληρώνει.

Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Οι ρυθμίσεις για το νέο σχολείο έρχονται να συμπληρώσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δηλώνουν κυρίως την πολιτική μας επιλογή η οποία είναι και προσωπική μου επιλογή η δημόσια εκπαίδευση να καταστεί και πάλι εθνική προτεραιότητα, να γίνει μοχλός κοινωνικής κινητικότητας, ευκαιρία ατομικής προκοπής για όλους και καταλύτης για τη συνολική πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας.  Οργανώνει σε σύγχρονα πρότυπα τη ραχοκοκαλιά της εκπαίδευσης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα