Μητσοτάκης: Οι Ελληνίδες κατάφεραν και εξέφρασαν μυστικά που ήταν καταχωνιασμένα στις ψυχές τους

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή για το κίνημα Metoo

Για το κίνημα Metoo μίλησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, το οποίο χαρακτήρισε σημαντική κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, με τις γυναίκες που καταγγέλλουν δημόσια φαινόμενα κακοποίησης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τιμητικής για την ημέρα της γυναίκας, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνίδες μπόρεσαν και εξέφρασαν δημόσια κρυμμένα μυστικά που μέχρι σήμερα ήταν βαθιά καταχωνιασμένα στις ψυχές τους. Μιλάμε ανοιχτά για αυτά τα θέματα και δίνουμε ασφάλεια στα θύματα να αναζητήσουν το δίκιο τους πηγαίνοντας στη δικαιοσύνη! Είναι πολύ σημαντική κατάκτηση για την κοινωνία που πρέπει να χαιρετίσουμε συνολικά ως Βουλή και πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμα, τη σημασία του αγώνα που δίνουν καθημερινά οι νοσηλεύτριες, δασκάλες, εργαζόμενες σε super market, προκειμένου να ξεπεραστεί η πρωτοφανής πανδημική κρίση, ενώ απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός πως για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία εκλέχθηκε γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ενδεχομένως να ήταν αδιανόητο πριν κάποιες δεκαετίες, ίσως να μην ήταν αυτονόητο πριν δύο χρόνια! Πλέον είναι κεκτημένο και ίσως να συνιστά απόδειξη του τι σημαίνει πρόοδος! Μια τολμηρή πρωτοβουλία να μετατρέπεται σε πραγματικότητα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα