Μητσοτάκης: «Πείτε μας, κ. Τσίπρα, αν θα καταγγείλετε την ελληνογαλλική συμφωνία;»

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός ,Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας με την Γαλλία.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του στη Βουλή, σχετικά με την επικύρωση της Ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, ανέφερε ότι:

«Πρέπει να πω, κ. Βαρουφάκη, ότι το 2021 δεν είναι 2015 ευτυχώς. Η Ελλάδα που περιγράφετε είναι του 2015, απόκοτο της τότε κυβέρνησης. Η Ελλάδα του 2021 είναι μια Ελλάδα της οποίας η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτατα, μειώνεται η ανεργία, προσελκύει επενδύσεις, όλοι οι φόροι για όλους τους Έλληνες μειώνοντας όπως είχαμε δεσμευτεί, Ελλάδα περήφανη, ανταγωνιστική».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε επίσης: «Και μια Ελλάδα που έχει τη δυνατότητα να κάνει επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες για πάνω από μια δεκαετία δεν μπορούσε να κάνει».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Κύριε Τσίπρα, δεν είπατε ότι είναι συμφωνία που έχει ορισμένα προβλήματα. Είπατε ότι είναι κακή. Με βάση τη συμφωνία, στο άρθρο 31 παράγραφος 4, μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα μέρη της. Θα την καταγγείλετε; Ναι ή όχι; Να γνωρίζουν οι Έλληνες, να γνωρίζουν οι Γάλλοι, να γνωρίζουν και οι Τούρκοι οι οποίοι εμφανώς δεν χαίρονται. Να ξέρουν αν θα την καταγγείλετε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τι ακριβώς θα κάνετε; Οφείλετε τουλάχιστον στη φίλη Γαλλία μία ειλικρινή απάντηση».

Στη συνέχεια  τόνισε ότι: «Εάν το δόγμα της χώρας ήταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ο καθένας μπορεί να μπαίνει όποτε και όπως θέλει, αυτό το δόγμα το αλλάζουμε. Γιατί τον Μάρτη του 2020 στον Έβρο δεν επιτρέψαμε μια εισβολή οργανωμένη από την Τουρκία. Ναι, λοιπόν, το αλλάζουμε το δόγμα. Εάν, κ. Τσίπρα, το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής επί δικών σας ημερών ήταν να παραγγέλνουμε φρεγάτες με leasing -αυτά έλεγε ο κ. Καμμένος- ναι, το αλλάζουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα