Μητσοτάκης: “Ο Τσίπρας εξακολουθεί να είναι χορηγός της Χρυσής Αυγής”

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ ανέφερε πως στόχος του κόμματος στις ευρωεκλογές είναι μία καθαρή νίκη

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha, λέγοντας πως φοβάται να κάνει εθνικές εκλογές διότι ξέρει ότι θα τις χάσει, ενώ επισήμανε για ακόμα μία φορά πως στόχος της ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι «μία καθαρή νίκη».

«Είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες θα ψηφίσουν μετά από τέσσερα χρόνια. Στη ευρωκάλπη θα βγουν και πολιτικά μηνύματα. Στο χέρι του ψηφοφόρου είναι από την ευρωκάλπη να βγουν και πολιτικά συμπεράσματα. Θέλω το βράδυ της 26ης Μαϊου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο μεγάλος νικητής και ποιος ο μεγάλος ηττημένος. Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εθνικές εκλογές γιατί γνωρίζει ότι θα χάσει. Θα χάσει απλά σε δύο δόσεις».

Ερωτηθείς  ποιος είναι ο στόχος στις ευρωεκλογές,  ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι αυτός είναι μία καθαρή νίκη που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τον νικητή.

«Το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά στην Ευρώπη είναι μια ισχυρή κεντροδεξιά» σημείωσε επίσης στη συνέντευξή του o Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας:

«Και ο μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενος στον πρόσφατο χαρακτηρισμό του κ. Τσίπρα για τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισόν ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και φιλέλληνας ο κ. Μαδούρο. Αυτό μας λέει η κυβέρνηση. Το να έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός και να χαρακτηρίζει μια ευρωπαϊκή προσωπικότητα ως ανθέλληνα πάει πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, που είπε ακόμη ότι «ο κ. Βέμπερ έχει συνταχθεί με το χρόνιο αίτημα της ΝΔ να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο κ. Τσίπρας ποια θέση παίρνει σε αυτό;».

«Ο κ. Τσίπρας κρίνει από τις παρεμβάσεις που ο ίδιος έκανε στη Δικαιοσύνη. Έχω νέα για τον κ. Τσίπρα. Εγώ δεν δουλεύω έτσι. Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τελειώνουν εφόσον ο κόσμος μας εμπιστευτεί» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στις καταγγελίες Μαρινάκη στον Alpha, ενώ μιλώντας για την υπόθεση Novartis, τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπήρχε σκάνδαλο Νοβάρτις αλλά δεν αφορούσε το κάδρο των πολιτικών προσώπων έτσι όπως στήθηκε από τον κ. Τσίπρα».

Διαβάστε επίσης