Μητσοτάκης σε CNN: Νικήσαμε τον λαϊκισμό κατά 20 μονάδες

«Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Συνέντευξη στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ξεκάθαρη νίκη του στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου ξεπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 20 μονάδες.

«Πήγαμε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την οικονομία τόνισε πως: «Κεντρική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση των μισθών των Ελλήνων πολιτών εφ’ όσον μας εμπιστευθούν ξανά».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δήλωσε ικανοποιημένος για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ήτοι ότι η εγχώρια ανάπτυξη «τρέχει» με μεγαλύτερο ρυθμό εν συγκρίσει με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και επανέλαβε πως σε περίπτωση που σχηματισθεί μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

«Pushback εφαρμόζει η Τουρκία»

Ερωτώμενος για το βίντεο των New York Times, στο οποίο βλέπουμε απόπειρα επαναπροώθησης προσφύγων με κατεύθυνση την Τουρκία και για το οποίο ζήτησε η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «μη αποδεκτή πρακτική να συλλαμβάνονται άνθρωποι στη θάλασσα και να τους ζητείται να επιστρέψουν». Τόνισε πως «δεν έχουμε pushbacks, αλλά push forward. Pushback εφαρμόζει η Τουρκία».

Γενικότερα για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δήλωσε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που απέστειλε ομάδα διάσωσης μετά τον φονικό σεισμό στη γειτονική χώρα.

«Να προσπαθήσουμε να διατηρηθεί το πολύ καλό momentum στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Η «Γαλάζια Πατρίδα» απειλεί ευθέως την εδαφική μας κυριαρχία. Από την άλλη, θα τείνω χείρα φιλίας προς τον επόμενο Τούρκο πρόεδρο για να λύσουμε το θέμα του καθορισμού των θαλασσίων ζωνών μας. Καλές σχέσεις γειτονίας, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούμε το διεθνές δίκαιο για να επιλύσουμε τις διαφορές μας» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα