Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας».

Την ερχόμενη Τρίτη  ο πρωθυπουργός  θα ενημερώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία την ελληνική Βουλή

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να την ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Την ερχόμενη Τρίτη  ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία την ελληνική Βουλή.

Όπως είπε «είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής», σημειώνοντας ότι θα υπάρχουν οικονομικές συνέπειες.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει στήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναφέρθηκε στην πρόταση που έγινε χθες αποδεχτή από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας».

«Αν υπάρξουν Έλληνες που θέλουν να φύγουν, θα τους υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες», είπε.

Την επόμενη Τρίτη, όπως ανέφερε ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Ξέρουμε όλοι ότι η ΕΕ ξεκίνησε ως μια οικονομική ένωση, αλλά υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, την Δημοκρατία. Το διακύβευμα είναι συνολικά το σύστημα αξιών της ΕΕ αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ενιαία φωνή, η Ευρώπη, είναι αδυναμία να μην υπάρχει ενιαία στρατηγική. Κανείς δεν θέλει να γίνει πρόσφυγας, ο ουκρανικός λαός θέλει να μείνει στον τόπο του. Να αφήσουν τα επιμέρους οικονομικά τους συμφέροντα μπροστά στην ανάγκη να υπερασπιστούν τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Το θεωρώ κρίσιμο αυτή την ώρα», ανέφερε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 16.00 το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα