Μητσοτάκης στον Alpha: Ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε ήδη να είχε υποβάλει πόθεν έσχες

Διακρίνω ένα υφολογικό νήμα που συνδέει Κασσελάκη-Τσίπρα με τοξικότητα και ανεδαφικές υποσχέσεις - Συνεχίζεται ο «πολακισμός» με fake news και μισογυνισμό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλει πόθεν έσχες τόνιε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στον Alpha καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της προσεχούς Κυριακής, 9 Ιουνίου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε το «υφολογικό νήμα» που συνδέει τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την τοξικότητα και τις ανεδαφικές υποσχέσεις.

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα Σπίτι μου, είπε ότι οι εξαγγελίες για τον δεύτερο διευρυμένο κύκλο αναμένονται σύντομα ενώ ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της φοιτητικές στέγης τόσο με τα έργα ΣΔΙΤ όσο και με πρόγραμμα για τις ήδη υφιστάμενες φοιτητικές εστίες.

«Ο κ. Κασσελάκης είναι νέος πολιτικός που δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε εθνική κάλπη. Η κριτική που του ασκώ είναι κυρίως πολιτική. Όταν έρχεται και προτείνει μέτρα που κοστολογούνται σε 45,8 δισ. την 4ετια οφείλω να προειδοποιήσω ότι αν εφαρμοζόταν έστω και ένα τμήμα η χώρα θα πήγαινε στη χρεοκοπία. Οι πολίτες το τελευταίο που θέλουν είναι έναν μαθητευόμενο μάγο που θα τους τάξει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά, δε, για το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη τόνισε ότι «θα έπρεπε να το είχε καταθέσει ήδη. Ο κάθε αρχηγός όταν έρχεται στην πολιτική ζωή πρέπει να υποβάλει πόθεν έσχες του ιδίου και του συζύγου του. Το δικό μου πόθεν έσχες ελέγχεται επί 20ετια. Η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσσαλέα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και έχει αρχειοθετηθεί χωρίς παρατήρηση. Όλοι γνωρίζουν την περιουσιακή μου κατάσταση. Δεν νομίζω ότι θα επανερχόταν αυτή η συζήτηση με τόση ένταση αν δεν μας έλεγε ότι αυτός είναι ο πιο έντιμος και οι άλλοι έχουν τη φωτιά τους λερωμένη. Το πώς θα καταθέσει κάποιος πόθεν έσχες ενώ είναι μια βαρία διαδικασία, θα το δούμε.

Τι ενώνει Τσίπρα-Κασσελάκη

Κληθείς στη συνέχεια να συγκρίνει τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα,  ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος από τότε που εκλέχτηκα πρόεδρος της ΝΔ. Δώσαμε σκληρές μάχες, ο κ. Κασσελάκης είναι καινούργιος, θα δοκιμαστεί. Διακρίνω ένα υφολογικό νήμα που τους συνδέει με τοξικότητα και ανεδαφικές υποσχέσεις. Ειδικά ως προς τις ακοστολόγητες υποσχέσεις αυτές ανήκουν πια στο παρελθόν».

Κρίσιμη η τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προεκλογική περίοδο για την οποία είπε ότι «είναι μια έντονη διαδικασία, απαιτεί αυστηρό πρόγραμμα, καλό φαγητό και άσκηση όποτε βρίσκουμε χρόνο. Όταν έχεις καλούς συνεργάτες περνάει ο χρόνος χωρίς να το πολυκαταλάβεις. Τώρα έμειναν 5 ημέρες προεκλογικής εκστρατείας. Βλέπουμε πια το τέλος αλλά η τελευταία εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη και απαιτητική για να πείσουμε τους πολίτες ότι οι κάλπες αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και να αντιμετωπίσουμε την αίσθηση αδιαφορίας που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη».

«Είναι μια εθνική κάλπη αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές. Έχει σημασία να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που πρώτα θα φοράνε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και μετά την κομματική γιατί είχαμε την τελευταία 5ετια ευρωβουλευτές που δεν το έκαναν αυτό» είπε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Με αφορμή τις αντιδράσεις για την επιστολή που έστειλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, o κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «με στεναχωρεί ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό σε εθνικές πολιτικές. Αναφέρομαι στην ακρίβεια και τις πολυεθνικές. Βλέπουμε πολυεθνικές να τιμολογούν τα ίδια προϊόντα με διαφορετικές τιμές ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς. Τα έβαλα με τις πολυεθνικές και πίστευα ότι θα υπάρξει σύμπνοια. Όταν αναλαμβάνουμε μια ελληνική πρωτοβουλία στην Ευρώπη γιατί να μην πάμε μαζί στην Ευρώπη και να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση. Εθνική προτεραιότητα για την πατρίδας μας η αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας αλλά αυτό που μας έδωσαν οι πολίτες. Είπα το βράδυ των εκλογών ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να εργαστούμε σκληρά. Για μένα αυτή η κατηγορία περί αλαζονείας δεν στέκει. Τελικά η προσβολή είναι στους πολίτες που μας ψήφισαν».

Δεν σκέφτομαι ότι θα γίνει σύντομα η αποχώρησή μου. Είναι τιμητικό για Έλληνα πρωθυπουργό να συζητείται για μια ευρωπαική θέση αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση, και να μου προτεινόνταν, να αποδεχθώ κάποια ευρωπαϊκή θέση και θα τιμήσω την ψήφο και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων

Η δικαιοσύνη για τα Τέμπη θα αποδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα χωρίς όμως προχειρότητα. Έχουμε 34 κατηγορούμενους, η πολιτεία έκανε ό,τι μπορούσε από το χέρι της για να διευκολύνει τη διερεύνηση. Σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν ποινικές πολιτικές ευθύνες η Βουλή είναι έτοιμη να το συζητήσει. Το δικό μου χρέος είναι να αφήσω την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να μην εργαλοποιήσω τον πόνο των συγγενών όπως έκαναν ξεδιάντροπα άλλα κόμματα. Εμείς δεν κάναμε ποτέ κάτι τέτοι με την τραγωδία στο Μάτι.

Πρόγραμμα Σπίτι μου

Απομένει μια οριστικοποίηση διαπραγμάτευσης με την ΕΕ για τα δάνεια που μπορούμε να πάρουμε από το ταμείο Ανάκαμψης για να το διευρύνουμε στα ζευγάρια ηλικίας 40-50 ετών και σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πρόγραμμα που θα τρέξει μετά τις ευρωεκλογές.

Με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της φοιτητικής στέγης. Έχουμε 5 ΣΔΙΤ για νέες φοιτητικές εστίες και εξετάζουμε φιλόδοξη παρέμβαση για να φτιάξουμε υφιστάμενες φοιτητικές εστίες που είναι σε κακή κατάσταση. Αναζητούμε τον σωστό τρόπο για να γίνει αυτό.

Για την πολιτική

Η δουλειά είναι σοβαρή, απαιτεί επαγγελματισμό. Όταν όμως βγάζω το κοστούμι μπορώ να είμαι και πιο χαλαρός. Το να μπορεί να έχει κανείς χιούμορ διεκολύνει άλλους να σου πουν τη γνώμη τους. Όταν χαλαρώνουν τα πράγματα διευκολύνει να μας βλέπουν οι συνεργάτες μας ως ανθρώπους που μπορούν να ανοιχτούν. Η κολακεία δεν οδηγεί πουθενά. Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που κάνουμε στο TikTok είναι δικής μου έμπνευσης.

Η δουλειά είναι σοβαρή, απαιτεί επαγγελματισμό. Όταν όμως βγάζω το κοστούμι μπορώ να είμαι και πιο χαλαρός. Το να μπορεί να έχει κανείς χιούμορ διεκολύνει άλλους να σου πουν τη γνώμη τους. Όταν χαλαρώνουν τα πράγματα διευκολύνει να μας βλέπουν οι συνεργάτες μας ως ανθρώπους που μπορούν να ανοιχτούν. Η κολακεία δεν οδηγεί πουθενά. Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που κάνουμε στο TikTok είναι δικής μου έμπνευσης.

Πήραμε δύσκολες αποφάσεις για τα γήπεδα μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη και όταν άνοιξαν ήταν διαφορετικά. Είχαμε ανταγωνιστικά πλέι οφ χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Αυτό σημαίνει Ευρώπη.

Για τα social media

Οι πλατφόρμες έχουν στόχο των εθισμό των νέων σε ηλικία χρηστών και οφείλουμε να κάνουμε κάτι γι αυτό. Το επόμενο βήμα θα συμπεριλάβει ρυθμιστικές πρωτοβουλίες για να περιορίσουμε τον διαδικτυακό εθισμό σε νέους και εφήβους. Φοβάμαι ότι κάνουμε ένα πείραμα με τους νέους και τους εφήβους. Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να παρέμβει διαδικαστικά.

Οι πλατφόρμες μας σερβίρουν αυτά που πιστεύουν ότι μας ενδιαφέρουν αλλά υπάρχει η δυνατότητα από τις ίδιες τις πλατφόρμες να μην συμβαίνει αυτό και να ξεκινάει η περιήγηση από το μηδέν.

Θα ήθελα να ηγηθώ αυτή της προσπάθειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρώπη πιστεύω ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή όπως ήταν και με το GDPR και με το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Με  ενόχλησε η επίθεση στη σύζυγό μου

Αυτό που με ενόχλησε είναι η επίθεση στη σύζυγό μου που ήταν ενορχηστρωμένη και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Η σύζυγός μου υπέβαλε μήνυση σε βουλευτή της αντιπολίτευσης για τη λασπολογία σε βάρος της. Τη στηρίζω και της είπα ότι καταθέσω ως μάρτυρας στη δίκη.

Λυπάμαι που η συζήτηση αυτή συνεχίζεται ακάθεκτη και στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που αποκαλούμε πολακισμό με έντονο μισογυνισμό, fake news και τοξικότητα, συνεχίζεται.

Περάσαμε δύσκολα και είχε επιπτώσεις και στην ίδια. Η Μαρέβα είναι σκληρή αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν τις αντοχές τους. Δεν έχει να απολογηθεί για κάτι. Έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη μοίρα. Βρήκε μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα για την οποία θα ήταν σίγουρη ότι δεν θα μου δημιουργούσε πρόβλημα Όχι και να την κατηγορούν και να την πυροβολούν όπως έγινε συστηματικά από το 2016 και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η Μαρέβα είναι η φωνή που με κρατάτει γειωμένο.

Είμαστε πολύ καλά, χαιρόμαστε τα παιδιά μας που προχωράνε στη ζωή τους, περνάμε ωραία μαζί, χαιρόμαστε ο ένας τον άλλο και απολαμβάνουμε την παρέα ο ένας του άλλου.

Για τα παιδιά του

Έχουμε πολύ άνετη σχέση με τα παιδιά. Μιλάμε και για τα προσωπικά και για τα οικογενειακά και για τα πολιτικά. Είναι στο εξωτερικό αλλά τα δύο έχουν ήδη ψηφίσει με επιστολική ψήφο.

Κάνω έκκληση για συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Καταλαβαίνω ότι περάσαμε από πολλές εκλογές αλλά είναι σημαντικό να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή από αυτή που αρκετοί προσδοκούν. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να χτίσουμε το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα