Μιχελάκης-Ιερώνυμος στο πλευρό των αστέγων

Σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη του Γ.Γ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γ. Σούρλα, του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνη και του Δημάρχου Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκου.

Σκοπός της συνάντησης η ανάπτυξη δράσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα το ζήτημα της στέγασης και της διατροφής που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας.

Στην σύσκεψη όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι το φαινόμενο της έλλειψης τροφής και στέγης, προσβάλλει κάθε έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της κοινωνικής ευαισθησίας και καθιστά επιτακτική την ανάγκη για λήψη μέτρων άμεσης απόδοσης για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε, η εφαρμογή εθνικού σχεδίου για τους αστέγους, με την αξιοποίηση ξενώνων, κοινωνικών κατοικιών, κέντρων φιλοξενίας ημέρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης σε δήλωση του τόνισε ότι  «σήμερα βάλαμε τις βάσεις για να αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα της στέγης και της τροφής, για τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να στεγαστούν κάπου. Σε επόμενη συνάντηση θα συγκεκριμενοποιήσουμε αυτές τις δράσεις».

Τέλος, από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σημείωσε «το ζήτημα που μας απασχόλησε ήταν πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα της φτώχειας και των αστέγων. Σημειώθηκαν απόψεις από όλους τους φορείς και αποφασίστηκε σύντομα να ενεργήσουμε και όχι να μείνουμε στις συζητήσεις».

 

Διαβάστε επίσης