Μοιρασιά θέσεων για να επέλθει ανακωχή

>>Ποιος ο ρόλος Τζανακόπουλου και Παππά στις τοποθετήσεις των Μερτζάνη - Παπαδάκη στην ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο υπόγειος ενδοκυβερνητικός πόλεμος στην ΕΡΤ. Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές είναι αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και η άλλη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά. Κι όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής επί των τηλεοπτικών πραγμάτων της χώρας, η έννοια αντικειμενικότητα στην ΕΡΤ δεν υπάρχει. Απλά έχουμε μία σκληρή –όπως την περιγράφουν στην Αγία Παρασκευή– ΣΥΡΙΖΑικη μάχη.

Προς το παρόν, φάνηκε ότι ο Τζανακόπουλος θα είχε το πάνω χέρι με την τοποθέτηση του Νίκου Μερτζάνη στο πόστο του εντεταλμένου συμβούλου Ενημέρωσης ως αντικαταστάτη του παραιτηθέντος εδώ και καιρό, Βασίλη Ταλαμάγκα. Μία διαδικασία που καθυστερούσε εξαιτίας του βέτο που έθετε η πλευρά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος θεωρείται πως ανήκει στη σφαίρα επιρροής του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τελικά ο Μερτζάνης πήρε τη θέση.

Και αυτό έγινε καθώς αφίχθη στην Αγία Παρασκευή ο Μπάμπης Παπαδάκης, που πιστώνεται στον Νίκο Παππά. Ο πρώην διευθυντής του «Έθνους» ανέλαβε καθήκοντα των ενημερωτικών υπηρεσιών της ΕΡΤ.  Ο Παπαδάκης ήταν αυτός που είχε αναλάβει το «Έθνος» επί Μπόμπολα, κατόπιν της εξόδου του Θανάση Τσεκούρα και ήταν αυτός που υλοποίησε την τότε απόφαση του Φώτη Μπόμπολα για φιλοκυβερνητική στροφή στη γραμμή της εφημερίδας.

Πάντως με τους δύο (Μερτζάνης – Παπαδάκης) υπάρχουν έριδες, καθώς τόσο ο διευθυντής Ενημέρωσης, Παναγιώτης Τσούτσιας, όσο και η αρχισυντάκτρια ειδήσεων, Αγγελική Αγγελοπούλου, δείχνουν σε κάθε ευκαιρία τη δυσαρέσκειά τους.

Για το πενταετές

Στο μεταξύ, μετά τον διαγωνισμό για ανεύρεση εταιρείας που θα προτείνει την τεχνολογική αναβάθμιση, η διοίκηση της ΕΡΤ αναζητά νέα εταιρεία για να συντάξει το πενταετές Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο της εταιρείας. Ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη αναρτηθεί και η απαίτηση για όποιον κερδίσει τον διαγωνισμό είναι να παραδώσει το έργο σε δέκα εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο ο επιχειρηματικός σύμβουλος θα καταγράψει, θα αναλύσει και θα αξιολογήσει την υφιστάμενη κατάσταση, ανά διεύθυνση και για θυγατρικές εταιρείες, και θα προσδιορίσει τους στρατηγικούς στόχους και τις κατευθύνσεις. Σε δεύτερο στάδιο, και σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όπως αναφέρεται, θα χαράξει το στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο 2019-2023. Η δαπάνη που αποφασίστηκε για την εν λόγω ανάθεση ανέρχεται σε 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης