«Μονά-ζυγά δικά μας»

Παρασκήνια: TOP SECRET

Μάλλον έχει παραεξοικειωθεί ο Βαγγέλης Γραμμένος με την τακτική του δίπορτου. Σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση κλήθηκε να μιλήσει για τη διαιτησία. Μια από τις βασικές αιτίες για την κατάντια και την απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και τι έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Έριξε το φταίξιμο για τα κακώς κείμενα σε FIFA, UEFA, Περέιρα και κράτησε για τον εαυτό του το καλό κομμάτι. Του… προστάτη της αναβάθμισης.

Σε σχετική ερώτηση, για τα προβλήματα, απάντησε: «Η FIFA αξίωσε να υπάρξει ΚΕΔ δικής της επιλογής να στελεχωθεί με μέλη δικής της επιλογής και ξένο αρχιδιαιτητή. Είναι απολύτως σεβαστό γιατί δεν μπορείς σε αυτό να έχεις λόγο. Η FIFA έχει αποκλειστικά την εποπτεία στη διαιτησία.

Πάγια αρχή μου, από τη στιγμή που η διαιτησία είναι υπό τον έλεγχο της FIFA, ο Περέιρα και οι συνεργάτες του είναι αυτοί που αποφασίζουν». Άρα, για ό,τι γίνεται μην κατηγορείτε τη διοίκηση της ΕΠΟ. Φταίνε οι Συνομοσπονδίες και δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι.

Και για να δείξει πως αυτός και οι συνεργάτες του δεν είναι απλά κλητήρες αλλά εν δυνάμει «σωτήρες», στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Εμένα με ενδιαφέρει το θεσμικό πλαίσιο. Η ΕΠΟ αυτό που μπορεί να κάνει είναι να προχωρήσει το σχέδιο για ανάπτυξη της διαιτησίας. Δώστε χώρο και χρόνο στην ΚΕΔ για να φτιάξει από την αρχή τη διαιτησία».

Δηλαδή, για τα άσχημα της διαιτησίας φταίει η ΚΕΔ. Για την οποία φταίνε FIFA, UEFA και Περέιρα. Εμείς είμαστε οι καλοί που σχεδιάζουμε ένα νέο… οικοδόμημα, με τα υπάρχοντα υλικά.

Διαβάστε επίσης