Μοναχός στην ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Μοναχός στην ΕΠΟ θα είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, καθώς η απόφαση που έχει ληφθεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ενώσεων είναι ναι μεν ο αρχηγός της εθνικής του 2004 να ψηφιστεί πρόεδρος, αλλά όχι και οι συμπαίκτες του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Οι 7 υποψηφιότητες που μπήκαν σφήνα στις 11 για τις οποίες είχαν συμφωνήσει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δεν έχουν καμία τύχη, ακόμη και αν μέσα σε αυτές υπάρχουν βαριά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα 7 πρόσωπα που θα ήθελε μαζί του ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι:

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Άγγελος Χαριστέας (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Κέρκυρας), Γιούρκας Σεϊταρίδης(τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Χανίων), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Ρεθύμνου), Γιώργος Ανατολάκης (πρόεδρος ΕΠΣ Πειραιά), Παντελής Καφές (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Λασιθίου), ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κώστας Κωνσταντινίδης, καθώς και η Βίκυ Δημητρακοπούλου (σύζυγος του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας Άρη Κουλούρη). Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης θέλοντας ν’ αποφύγει τον διασυρμό, απέσυρε λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες την υποψηφιότητά του.

Η επτάδα που έγινε εξάδα έχει ταβάνι στις αυριανές εκλογές τις 20 ψήφους. Αντίθετα η ενδεκάδα που θα εκλεγεί θα έχει βάση τον διπλάσιο αριθμό, δηλαδή τις 40 ψήφους και κάποιοι μπορεί να φθάσουν πάνω από 50.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα εκπροσωπήσουν οι Π. Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος), Στ. Αντωνίου (αντιπρόεδρος), Αγγ. Δανιήλ (ταμίας), Δ. Κουπτσίδης, Μ. Γαβριηλίδης, Δ. Μπουχλαριώτης, Γ. Χατζησαρόγλου, Τ. Παπαχρήστος, Λ. Θωμαΐδης, Κλ. Τζαφέρης και Κ. Φύτρας.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή αναβαθμισμένος είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου, ως αναπληρωτής πρόεδρος στη θέση του προέδρου της ΕΠΣ Σάμου Νίκου Βακάλη που αποχωρεί και δεν θα συμμετάσχει καν στην εκλογική διαδικασία, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας Στέργιος Αντωνίου παραμένει στη θέση του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας.

Αντικατάσταση έχουμε στη θέση του ταμία, καθώς ο Περικλής Λασκαράκης πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας που αποχωρεί, δίνει τη θέση του στον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαϊας Άγγελο Δανιήλ. Ακλόνητος παραμένει ο Λεωνίδας Θωμαϊδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας Γ. Χατζησαρόγλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Τάκης Παπαχρήστος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης που εκτελεί χρέη προέδρου της Επιτροπής κυπέλλου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Νέα πρόσωπα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής Κλέαρχος Τζαφέρης που είχε κερδίσει στις εκλογές τον Μιχάλη Τζανόπουλο, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας Κυριάκος Φύτρας και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας Δ. Μπουχλαριώτης.

Εκτός Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ μένει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος ο οποίος προοριζόταν για πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αλλά μετά τις αναβολές λόγω ηλικιακού ορίου δεν έχει πλέον το δικαίωμα επανεκλογής. Ο Σταύρος Ψαρρόπουλος θα είναι νέος εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Εκτός Ομοσπονδίας θα βρεθούν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης, και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης που είχε πάρει τη θέση του προέδρου της ΕΠΣ Ηπείρου Κώστα Βρακά όταν παραιτήθηκε και ένα διάστημα τη θέση του Δ. Κουπτσίδη που είχε δικαστικές εκκρεμότητες.

Οι αυριανές εκλογές θα γίνουν διαδικτυακά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είναι συνολικά 17:

-11 μέλη προερχόμενα από τις Ενώσεις

-4 μέλη προερχόμενα από την Super League, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της λίγκας (αυτή τη στιγμή οι τέσσερις είναι οι Μπουτσικάρης, Ασλανίδης, Μ. Γκαγκάτσης και Τ. Αγραφιώτης)

-1 μέλος ο πρόεδρος της Super League 2 / Football League (Λεουτσάκος)

-και ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Για την προεδρία της Ομοσπονδίας υποψηφιότητα έχει θέσει και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κώστας Νίκας, ο οποίος τοποθετήθηκε από το μπλοκ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, προκειμένου να διασφαλιστεί πως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ομαλά, δίχως παραιτήσεις κι ενστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβολές και διορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής απ’ το Πρωτοδικείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα