Μόνη λύση οι ανοιχτές κάλπες

Μόλις 30.000 είναι τα νέα μέλη που εγγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα που ξεκίνησε η καμπάνια, έναν περίπου μήνα μετά την ήττα στις εκλογές της 4ης Ιουλίου.

Εάν υπολογίσουμε και τα 30.000 μέλη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ (έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι κρατούντες τα κλειδιά της Κουμουνδούρου), τότε το σύνολο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέχουν πολύ από το να πιάσουν τις 180.000 που είχε θέσει ως στόχο ο Τσίπρας και οι συν αυτώ.

Προφανώς η διεύρυνση όπως την προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με διάφορα ρετάλια της Κεντροαριστεράς, όπου ακόμη και οι ΠΑΣΟΚοι ψηφοφόροι έχουν βαρεθεί να βλέπουν, δεν βοήθησε στο να εγγραφούν πολλά μέλη από τον χώρο του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ.

Έτσι πλέον έχουμε το εξής οξύμωρο: ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% ποσοστό στις εκλογές να έχει 60.000 μέλη και το ΚΙΝ.ΑΛ. του 8% να έχει εν ενεργεία 115.000 μέλη. Πώς μπορούν να αυξηθούν τα μέλη; Με το να εκλέξουν οι ψηφοφόροι τον αρχηγό από τη βάση. Μάλιστα, εάν βρουν κι έναν αντίπαλο του Τσίπρα, τότε μπορούν να προκαλέσουν κοσμοσυρροή.

Έλα όμως που οι παλιοί ΣΥΡΙΖΑίοι δεν θέλουν ούτε να ακούν τέτοιο ενδεχόμενο…

Διαβάστε επίσης