Μόνο κρύα ντούζ στο Ανόβερο (διανύουμε ενεργειακή κρίση αφού…)

Δεν θα διατίθεται ζεστό νερό για το πλύσιμο χεριών στα δημόσια κτίρια, ούτε ζεστό νερό για τις ντουζιέρες σε πισίνες, αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια

Πρώτo ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις στη Γερμανία, το Ανόβερο έκλεισε τη θέρμανση και επέβαλε τα… κρύα ντους σε όλα τα δημόσια κτίρια, εν μέσω της κρίσης με την μειωμένη ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία και τον ενεργειακά δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Στο εξής δεν θα διατίθεται ζεστό νερό για το πλύσιμο των χεριών στα δημόσια κτίρια, ούτε ζεστό νερό για τις ντουζιέρες σε πισίνες, αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια, αναφέρει το BBC.

Παράλληλα, στο βωμό των περικοπών στην ενέργεια, «θυσιάζονται» τα σιντριβάνια και ο νυχτερινός φωτισμός σε μεγάλα δημόσια κτίρια.

Κανόνες θα υπάρχουν και για τη θέρμανση. Τα δημόσια κτίρια θα κλείνουν τη θέρμανση από τον Απρίλιο ως το τέλος Σεπτεμβρίου και, τον υπόλοιπο χρόνο, θα λειτουργούν με τον θερμοστάτη στους 20 βαθμούς – με κάποιες εξαιρέσεις πάντως. Το Ανόβερο θα απαγορεύει ακόμη τα φορητά κλιματιστικά ή φορητά θερμαντικά σώματα.

Η πόλη, λέει ο δήμαρχός της Μπελίτ Ονάι, έχει στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει προετοιμάσει εξάλλου την κοινή γνώμη για το ενδεχόμενο -που πλέον μοιάζει βεβαιότητα- να ληφθούν μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης του φυσικού αερίου και σημαντικά αυξημένων χρεώσεων στα τιμολόγια.

Εν τω μεταξύ και η ΕΕ έχει συμφωνήσει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15%, αν και κάθε χώρα θα έχει την ευχέρεια να εφαρμόσει τα δικά της μέτρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα