Μονοκλωνικά αντισώματα χορηγήθηκαν σε ασθενή με κορωνοϊό στην Μυτιλήνη

Πώς αντέδρασε στη θεραπεία ο οργανισμός του

Θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα έκανε ασθενής με υποκείμενα νοσήματα στη Μυτιλήνη και, μάλιστα, είχε πολύ καλή εξέλιξη στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που ο θεράπων ιατρός μεσήλικα ασθενούς στη Μυτιλήνη, έκανε αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας, έφτασαν και χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα που κρίθηκε απαραίτητο να λάβει ο εν λόγω ασθενής.

Ο συγκεκριμένος ασθενής με υποκείμενα νοσήματα, κλήθηκε στο Βοστάνειο, όπου του χορηγήθηκε το σκεύασμα και επέστρεψε στο σπίτι του.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και υπεύθυνος της κλινικής Covid γιατρός παθολόγος Χαράλαμπος Ανιτσάκης «ο θεράπων ιατρός είτε είναι στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα κρίνει εάν ο ασθενείς πρέπει να λάβει τα μονοκλωνικά αντισώματα και ξεκινάει τη διαδικασία».

Πότε χορηγούνται τα μονοκλωνικά αντισώματα

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται σε ασθενείς που νόσησαν λιγότερο από 5 μέρες με κοροωνοϊό, έχουν καθόλου ή ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες όπως καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένοι κτλ ή έγκυες που διανύουν το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα