Μόνος στο Μαξίμου ο Τσίπρας, ετοιμάζεται να το εγκαταλείψει

Μόνος παρέα με την σύντροφο του Μπέτυ Μπαζιάνα και τους στενούς συνεργάτες του παρακολούθησε τα αποτελέσματα των exit polls ο Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια ώρα οι υπουργοί του ήταν στα σπίτια τους και υποδέχτηκαν με αμηχανία τα αποτελέσματα.
Κατήφεια και χαμηλωμένα κεφάλια συνέθεσαν το σκηνικό στην Κουμουνδούρου, καθώς η σαφής εκλογική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και η κατάκτηση της αυτοδυναμίας, που είχαν ήδη προδιαγραφεί από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επιβεβαιώθηκαν και στην κάλπη.
«Εφόσον τα αποτελέσματα των exit polls επαληθευτούν, υπάρχει σαφές προβάδισμα της ΝΔ» ανέφεραν κομματικές πηγές.
«Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία, που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αυτό εξάλλου κάναμε σε όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα», τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας (αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ).
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εντούτοις φαίνεται να κερδίζει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 4,5 χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου, αφήνει μία πλούσια παρακαταθήκη, μία χώρα με ρυθμισμένο δημόσιο χρέος απαλλαγμένη από τα μνημόνια και το ΔΝΤ, με εύρωστα τα δημόσια ταμεία, με μειωμένη ανεργία, ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας και εννέα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Δεν πήγε σε σύσκεψη

Νωρίτερα στην Κουμουνδούρου έγινε σύσκεψη, στην δεν συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προτίμησε την απομόνωση του Μαξίμου. Στην σύσκεψη μετείχαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου, Τάσος Πετρόπουλος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Μπαλάφας, Παναγιώτης Ρήγας, Τρύφων Αλεξιάδης.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα με τους συμμετέχοντες να αποχωρούν χωρίς δηλώσεις, ούτε και χαμόγελα.

 

Διαβάστε επίσης