Μόρας: «Έχω βραβευτεί για ήθος, ντροπή να υπονοούν ότι έστησα παιχνίδι»

Φίλαθλοι του Παναιτωλικού αποδοκίμασαν στο χθεσινό (11/2) αγώνα με την ΑΕΛ τον Βαγγέλη Μόρα. Σήμερα (12/2) ο έμπειρος αμυντικός σχολίασε το γεγονός. Αναφέροντας ότι υπάρχουν ψίθυροι πως- όταν έπαιζε με την ομάδα από το Αγρίνιο- είχε χειραγωγήσει αγώνα. Ο 37χρονος χαρακτήρισε ντροπή τέτοιους ισχυρισμούς και επισήμανε πως έχει βραβευθεί για το ήθος και την προσωπικότητά του.

Συγκεκριμένα, ραδιοφωνικό σταθμό «pressing 90,1», δήλωσε: «Πρώτον ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Δεν το περίμενα γιατί δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τι είχε γίνει τον τελευταίο ένα, ενάμιση μήνα της θητείας μου στον Παναιτωλικό για το πως θα έλυνα το συμβόλαιο μου.

Το να ακούς μεμονωμένα, είναι ελληνικό στοιχείο, δεν αλλάζει αλλά να σε βρίζει συνολικά ένα ολόκληρο πέταλο είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω καθώς δεν υπήρχε κάποια κόντρα.

Μετά από κάποια γεγονότα, προσπαθούσα να καταλάβω γιατί ήθελαν να λύσουμε το συμβόλαιο μας και να μου εξηγήσουν ποιος ήταν ο λόγος. Ειπώθηκε ότι ήταν αγωνιστικό, αλλά εγώ μάθαινα από ανθρώπους γύρω μου ότι τους έλεγαν άλλα πράγματα και με κατηγορούσαν για ένα λάθος που είχα κάνει με τον Ολυμπιακό λέγοντας ότι μπορεί να είχα στήσει το ματς.

Το να λες έστω και να υπονοείς ότι είχα στήσει ένα παιχνίδι, είναι ντροπή γι’ αυτούς που το είπαν. Δεν είχε να κάνει μόνο με το αγωνιστικό. Το είχαν πει και στον Τραϊανό (σ.σ. Δέλλα) και τους είχε πει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Στάθηκε σωστός απέναντί μου. Εγώ ρωτούσα γιατί είμαι εκτός κι έλεγαν ότι είναι αγωνιστικό από τη διοίκηση.

Αυτό ήταν το πρόβλημα, ότι προσπαθούσα να ξεκαθαρίσω για ποιο λόγο διαδίδονται τέτοια πράγματα. Είναι ντροπή να συζητήσω ότι ήρθα στην Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια για να στήσω ένα ματς. Αν έχουν κάτι να μου το πουν, να μου το πουν στο πρόσωπό μου. Στην καριέρα μου έχω πάρει βραβεία μόνο για το ήθος και την προσωπικότητά μου.

Θα ήθελα να μάθω για ποιο λόγο με έβρισαν. Ήταν ο χειρότερος μήνας της καριέρας μου. Δεν ξέρω αν το ξεκίνησε ο κύριος Χάβος ή η διοίκηση. Ο καθένας θα κρίνει στο τέλος ποιον πρέπει να πιστέψει. Δεν είχα σκοπό να μπω στη διαδικασία, γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα ή στους συμπαίκτες μου και τον Τραϊανό Δέλλα.

Όλα ξεκίνησαν από έναν παίκτη που ήθελε να φάει πέντε παίκτες στην ομάδα. Οι περισσότεροι έχουν φύγει. Εγώ έχω μάθει να τα λύνω στα αποδυτήρια. Ο λόγος που δεν λέω το όνομα του ποδοσφαιριστή είναι γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν. Ξέρουν οι παίκτες ποιος είναι.

Όλα για κάποιο λόγο έγιναν. Μαθαίνω την ελληνική πραγματικότητα ξανά. Πίστευα ότι εκεί είναι διαφορετικά αλλά δεν είναι, είναι το ίδιο. Σέβομαι τον νυν προπονητή του Παναιτωλικού, του εύχομαι να βγουν Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης