Μόσιαλος: «Δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις της Όμικρον στους ανεμβολίαστους»

«Αν δεν προσέχουν θα υπάρχουν προβλήματα» σημείωσε ο Ηλίας Μόσιαλος

«Σε καμία περίπτωση δεν βγάζουν μάσκα οι άνω των 60, όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή οι ανοσοκατεσταλμένοι, για τους υπόλοιπους η χρήση της μάσκας είναι λιγότερη αυστηρή» τόνισε ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, ενόψει της άρσης των μέτρων της πανδημίας.

«Δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της Όμικρον στους ανεμβολίαστους, εκεί οι επιπτώσεις μπορεί να συνεχίσουν να είναι σημαντικές αν δεν προσέχουν… Αν δεν προσέχουν, θα υπάρχουν προβλήματα (..) 300.000 άνω των 60 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, γι’ αυτό επιμένουν κάποιοι σκληροί δείκτες» προειδοποίησε ο καθηγητής.

«Ίσως να περάσουμε καλύτερες μέρες με τον κορoνaϊό, θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Μιλάμε για αποκλιμάκωση των μέτρων, όχι πλήρη αποκλιμάκωση της πανδημίας δεν πρόκειται να υπάρξει πλήρης αποκλιμάκωση χωρίς καθολικό εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού… Είμαστε ακόμα χαμηλά σε παγκόσμια επίπεδα ιδιαιτέρα στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της χώρες της ΝΑ Ασίας» διευκρίνισε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Όσοι ζούμε με άτομα που χρειάζονται προστασία και οι άνω των 60, και να έχουν εμβολιαστεί πρέπει να φοράνε μάσκες Κ95. Σε ανοιχτούς χώρους δε φοράμε μάσκα».

Ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ακόμα ότι στη χώρα μας έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, ενώ πολλοί συμπατριώτες μας έχουν νοσήσει από κοροναϊό, καθώς κάθε μέρα ανακοινώνονται 20.000 κρούσματα ενώ ο πραγματικός αριθμός είναι υπερδιπλάσιος λόγω των ασυμπτωματικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα