Στο φως το μνημόνιο: «Δώρο» στον Αλαφούζο ο Βοτανικός «στην πείνα» ο Ερασιτέχνης

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έδωσε, λέει στην δημοσιότητα το μνημόνια συναντίληψης. Κι αρχίσανε τα παλαμάκια υπέρ του Αλαφούζου. Και κάθεσαι και την μελετάς την συναντίληψη. Να δεις ρε, μάστορα, μπας και μπάζει πουθενά.

Και τι συμπέρασμα βγάζεις; Ότι ο Βοτανικός είναι δώρο στον Αλαφούζο. Γειασάν του μαγκίτη.

Να στο κάνω σεντς. Στο μνημόνιο δεν αναφέρεται πουθενά ότι η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να δίνει νοίκι στον Ερασιτέχνη. Γιατί για τον Ερασιτέχνη γίνεται το γήπεδο, όχι για την ΠΑΕ.

Και τι γράφει το Αλαφουζοτεχνείο; Ότι ο Αλαφούζος θα το συζητήσει με τον Μαλακατέ. Κι αν δεν συμφωνήσουνε στο νοίκι τι θα γίνει; Δεν αναφέρεται στο μνημόνιο ότι θα πρέπει ο Αλαφούζος να δίνει ας πούμε ένα μιλιόνι το χρόνο.

Ερώτηση κάνω: Γίνεται το γήπεδο και λέει ο Γιαννάκης στον Παναγιώτη το Μαλακατέ, εγώ σου δίνω μια πεντακοσάρα. Τι θα κάνει ο Μαλακατές; Θα πάρει πίσω την υπογραφή του;

Τώρα, θα πεις, ότι μέχρι στις 30 Ιουνίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, πολλά μπορούν να γίνουν. Μπορεί να μην υπάρχει Μαλακατές, ας πούμε, γενική συνέλευση έχει ο Ερασιτέχνης.

Έτσι είναι. Άπαξ κι αυτά δεν είναι διασφαλισμένα, όλα μπορούν να τιναχτούν στον αέρα. Δεν σου δίνω κύριε, να πει ο Αλαφούζος. Δεν έχω. Θα τον τρέχει στα δικαστήρια ο Μαλακατές; Και τι θα έχει στα χέρια του, αφού δεν θα υπάρχει στο μνημόνιο; Τις υποσχέσεις με το στόμα;

Κατάλαβες μάστορα; Το κράτος δίνει στον Ερασιτέχνη το γήπεδο, του παίρνει τη Λεωφόρο και ο Αλαφούζος θα δίνει νοίκι όσα θέλει αυτός κι όχι ο Ερασιτέχνης. Κι αν δεν συμφωνεί ο Ερασιτέχνης, στα μπατζάκια του Αλαφούζου. Είναι αυτό δώρο στον Γιαννάκη ή δεν είναι;

Πάμε παρακάτω: Εμπορική εκμετάλλευση. Μάλιστα. Ο Ερασιτέχνης δεν εμπλέκεται. Δεν θα πάρει μία για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κι ας έλεγε ο Μαλακατές ότι θα μπορεί να έχει τα έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Θα διαπραγματευτεί, λέει ο δήμος, ο Μπακογιάννης, δηλαδή, με τον Αλαφούζο. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Και σε τι ποσό θα συμφωνήσουνε; Θα βάλουνε και τη Σία Κοσιώνη στη ζυγαριά; Δεν λέει το μνημόνιο ότι ο δήμος βρέξει – χιονίσει, θα παίρνει ένα συγκεκριμένο ποσό. Και άμα δεν συμφωνήσει ο Μπακογιάννης ή ο επόμενος δήμαρχος για το ποσό, τι θα γίνει; Θα τρέχουνε στα δικαστήρια για να το γκρεμίσουνε το γήπεδο; Τίποτα δεν προβλέπεται στο μνημόνιο. Χαμένος από χέρι ο δήμος. Μια χαρά τα κατάφερε ο Γιάνναρος ο Αλαφούζος.

Έχει κι άλλο. Για την κατανομή των εσόδων, σου λέει από τις εμπορικές δραστηριότητες. Θα είναι σε ποσοστό 65%-35 σε κράτος και δήμο, αντίστοιχα. Μάλιστα. Και πόσα θα είναι τα λεφτά από τις εμπορικές χρήσεις; Θα είναι, λέει «φιξ» το ποσό. Ποιος θα το καθορίσει αυτό το «φιξ»; Πάλι οι διαπραγματεύσεις. Ξαναπιάσε το αυτό και κούρευτο.

Κι αν δεν συμφωνήσουνε; Άπαξ κι ακούς αυτό το «διμερείς συμφωνίες», βάλε στην πάντα εκατό αυγά για να κουρέψεις. Τόσα δίνω θα πει ο Αλαφούζος κι άμα σας αρέσει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα