Μου λείπει η καθημερινότητα

Η ΕΠΟ έχει προτείνει συμβόλαιο ανανέωσης στον Φερνάντος Σάντος, ο οποίος είναι θετικός, αλλά παράλληλα αναπολεί την καθημερινή δουλειά ενός συλλόγου. Ο στόχος της πρόκρισης στο Μουντιάλ επετεύχθη και η ΕΠΟ, που ούτως ή άλλως ήθελε να τον κρατήσει στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, έχει προτείνει στον Φερνάντο Σάντος ανανέωση.
Ο ίδιος είναι θετικός, αλλά παράλληλα τονίζει πως του έχει λείψει η καθημερινότητα ενός συλλόγου. Ο προπονητής της Εθνικής μίλησε για τις ευκαιρίες, που είχε στο παρελθόν να αναλάβει την Εθνική Πορτογαλίας, αλλά και την επιθυμία του κάποια στιγμή να το κάνει.
Παράλληλα τόνισε πως στόχος της Εθνικής είναι η πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ, ενώ παράλληλα εξέφρασε το όνειρό του για τελικό μεταξύ Πορτογαλίας και Ελλάδας.
Η συέντευξη του Σάντοςστο κανάλι “TVI”:
Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Πορτογαλίας: “Κανείς δεν θα έλεγε όχι στην χώρα του, αλλά πρέπει να σεβαστώ τον συνάδελφό μου που βρίσκεται στην θέση και ελπίζω να συνεχίσει. Αν μια ημέρα μου γινόταν πρόταση, δύσκολα θα μπορούσα να πω όχι. Στο παρελθόν, είχα τρεις ευκαιρίες να το κάνω.
Μία πριν πάω στην Πόρτο, μία όταν ήμουν ήδη εκεί, αλλά ο πρόεδρος δεν με άφησε να φύγω και μία ακόμα όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό. Είμαι συγκεντρωμένος στην Ελλάδα. Η ελληνική ομοσπονδία μου πρότεινε την ανανέωση. Αρκετές φορές μου λείπει η καθημερινή δουλειά του προπονητή συλλόγου”.
Για την Εθνική μας και τον στόχο στο Μουντιάλ 2014: “Βασικός μας στόχος στο Μουντιάλ είναι να περάσουμε την πρώτη φάση. Θα ήταν κάτι ιστορικό για την Ελλάδα. Το 2010 πέτυχε την πρώτη νίκη και τώρα θα ήταν ιστορική η πρόκριση. Μετά, να πάμε αγώνα ανά αγώνα και να δούμε τι θα συμβεί”.
Για το αν θα ήθελε να αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στα γήπεδα της Βραζιλίας: “Στην φάση ομίλων δύσκολο να συμβεί γιατί λογικά είμαστε στο ίδιο γκρουπ για την κλήρωση. Θα μου άρεσε να αντιμετωπίσω την Πορτογαλία, αλλά θα προτιμούσα στον τελικό. Αν ήταν πριν θα ήταν επίσης καλό σημάδι, γιατί θα σήμαινε πως αμφότερες οι ομάδες προχώρησαν”.

Διαβάστε επίσης