«Μου έκλεψαν το μετάλλιο»!

Για κλοπή μεταλλίου έκανε λόγο ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος που τράβηξε με δυσάρεστο τρόπο τα βλέμματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες και πιο συγκεκριμένα στην Αρση Βαρών.

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας που αγωνίστηκε στην κατηγορία των 85 κιλών παραφέρθηκε, με αφορμή την 2η προσπάθεια που επιχείρησε. Παρά το γεγονός ότι σήκωσε τα κιλά και οι τρεις κριτές έδειξαν ότι είναι έγκυρη, αλλά η κριτική επιτροπή την θεώρησε ομόφωνα άκυρη, επειδή άφησε την μπάρα πριν ανάψει το «πράσινο» φως.

Ο νεαρός αθλητής πήγε στην κερκίδα όπου ζήτησε από τον σωματειακό του προπονητή, που παρακολουθούσε τους αγώνες ως φίλαθλος, να κάνει ένσταση στην γραμματεία. Όπως είναι γνωστό δεν μπορούσε να γίνει ένσταση και έτσι επικυρώθηκε η απόφαση και αποκλείστηκε.

«Αυτή η προσπάθεια ήταν η ζωή μου και κάποιοι φρόντισαν να την πάρουν μέσα από τα χέρια μου. Στην γωνία είδα ότι είναι έγκυρη προσπάθεια και πέταξα τα κιλά. Μόλις γύρισα είδα και την απόφαση των τριών κριτών έγκυρη. Πήγα μέσα χαρούμενος να βάλω τα κιλά στα 155 για να πιάσω μεγάλο σύνολο. Με ενημέρωσαν ότι ήταν άκυρη η προσπάθεια. Τους παρακαλούσα όλους για ένσταση, αλλά δεν έγινε τίποτα. Βγήκα στην τρίτη προσπάθεια, σήκωσα τα κιλά έως τη μέση, γλίστρησα, αλλά δεν ζήτησαν ούτε εκεί ένσταση. Πήγα στον προπονητή μου, σ’ αυτόν που με δημιούργησε και με έκανε αθλητή και άνθρωπο, μήπως μπορούσε να σώσει το μετάλλιο που ήρθα να πάρω» δήλωσε ο Γιαλιατσάτος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Υπάρχει σχετικό βίντεο που πετάω τα κιλά μπροστά, ακούγονται οι πανηγυρισμοί των Ελλήνων και κάτω δεξιά φαίνεται έγκυρη η προσπάθεια από τους κριτές. Ολα τα άλλα για εμένα ήταν μπούρδες. Για εμένα αυτή είναι η αλήθεια και κάποια δούλεψαν για να μείνει αυτό το μετάλλιο μακριά μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα