Μουντιάλ 1994: Ο Μαραντόνα κατηγόρησε τη FIFA ότι τον έβγαλε “ντοπέ”, αλλά ποιος να τον πίστευε…

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν πάντα ένας «Ρομπέν των Δασών» του ποδοσφαίρου, ποτέ δεν συμβιβάστηκε μ αυτό που αποκαλούσε «σύστημα». Γι αυτό και δεν δίστασε να τα βάλει και με τον ίδιο των πρώην παντοδύναμη πρόεδρο της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε.

Στα ίσια: «Είναι ένας δυνάστης του ποδοσφαίρου, το μόνο που ξέρει είναι να βγάζει λεφτά, αυτό μόνο τον ενδιαφέρει κι όχι η υγεία των ποδοσφαιριστών».

Τα είπε αυτά στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό για τον Χαβελάνζε. Για να πάρει την απάντηση «να βγάλει το σκασμό και να παίξει». Το γράφει στο βιβλίο του «Τα Χίλια Πρόσωπα του Ποδοσφαίρου» ο αείμνηστος Ουρουγουανός συγγραφέας Εντουάρντο Γκαλεάνο.

Λέγεται, μάλιστα, στην Αργεντινή, ότι στο Μουντιάλ του 1994 στην Αμερική η FIFA περίμενε στη… γωνία τον Μαραντόνα για να τον αποδομήσει στις συνειδήσεις του κόσμου. Ο Μαραντόνα πιάστηκε «ντοπέ». Δεν το παραδέχτηκε ποτέ και κατηγόρησε ευθέως τη FIFA γι αυτό, Ποιος, όμως, να τον πίστευε… Ποιος να πιστέψει έναν εθισμένο στην κοκαϊνη…

Ο Μαραντόνα τα έβαλε και με τον Πελέ στην δεκαετία του ’90: «Ο Πελέ είναι μαριονέτα της FIFA και δρομέας του Χαβελάνζε», τόνιζε το 1991.

Τον Μάιο του 2000 όταν ο Πελέ συμμετείχε σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Inter-American Development Bank (IDB) και δήλωνε: «Λυπάμαι πολύ, πραγματικά, ο Μαραντόνα ήταν φανταστικός παίκτης, αλλά μπήκε στα ναρκωτικά και έχασε την ευκαιρία να δείξει ότι ήταν ένα παράδειγμα για τους νέους. Ήταν ένα κακό παράδειγμα … Ντροπή»!

Η απάντηση του Ντιέγκο ήταν άμεση, μιλώντας για την πρώτη σεξουαλική εμπειρία του Βραζιλιάνου: «Ο Πέλε είχε επαφές με ένα παιδί. Όταν ο Πελέ αναγνωρίσει ότι έκανε… ντεμπούτο με έναν νεαρό άνδρα, θα βγω έξω και θα πω εάν θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ ναρκωτικά». Σκληρές κουβέντες.

Ο Μαραντόνα δεν δίστασε να τα βάλει ακόμα και με τον πρώην «πλανητάρχη» Τζορτζ Μπους: «Υπάρχουν στην Αργεντινή άνθρωποι που δεν διάκεινται φιλικά προς τον Μπους. Εγώ είμαι ο πρώτος. Μας έχει κάνει μεγάλο κακό. Για εμένα είναι ένας δολοφόνος» τόνισε ο Μαραντόνα κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο πλευρό του προέδρου Φιντέλ Κάστρο, από τον οποίο πήρε συνέντευξη για τις ανάγκες της εβδομαδιαίας εκπομπής του στην τηλεόραση της Αργεντινής.

Και κατέληξε: «Υποσχέθηκα στον Κομανδάντε ότι θα το κάνω και θα το κάνω» Γι απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Το έκανε; Ο Θεός κι η ψυχή του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα