Μουντιάλ 2022:  Sold out με… άδεια γήπεδα! Χάθηκαν και οι Πακιστανοί

Οι κάτοικοι του Κατάρ δεν έχουν στην κουλτούρα τους τον Αθλητισμό και παρά τις ανακοινώσεις ότι διατέθηκαν τα εισιτήρια για τα παιχνίδια η εικόνα στις εξέδρες είναι εντελώς διαφορετική

Με 2,5 εκατ. κατοίκους θα ήταν αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι οι πολίτες του Κατάρ θα εξαντλούσαν τα εισιτήρια για τα παιχνίδια του Μουντιάλ. Παρ΄ολ αυτά λίγες μέρες πριν από την έναρξη ανακοινώνονταν από τους διοργανωτές διαδοχικές sold out για τα παιχνίδια της πρώτης φάσης των ομίλων!

Το γεγονός προξένησε απορίες διότι οι ξένοι επισκέπτες στο κρατίδιο του Κόλπου για το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ήταν τόσοι, ώστε να εξασφαλιζόταν πως τα γήπεδα θα ήταν μεγάλα.

Οι φίλαθλοι των ευρωπαϊκών ομάδων δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκαν από το ταξίδι στη Ντόχα, ενώ οι οπαδοί των εθνικών ομάδων από τις χώρες της Νοτίου Αμερικής θεώρησαν απαγορευτικό το ταξίδι λόγω της απόστασης…

Έτσι, πέρα από την κριτική για την καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών, οι διοργανωτές έχουν αρχίσει να δέχονται κριτική και για έναν επιπλέον λόγο από τότε που ξεκίνησε η διοργάνωση, αφού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να ανακοινώνονται μεγάλα προσέλευσης θεατών στους αγώνες , αλλά την ίδια ώρα οι τηλεοπτικές μεταδόσεις δείχνουν ότι τα γήπεδα είναι μισοάδεια στο Κατάρ!

Στην  πρεμιέρα του Μουντιάλ όταν οι οικοδεσπότες αντιμετώπισαν το Εκουαδόρ γνωστοποιήθηκε   πως ο συνολικός αριθμός των θεατών που βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν 67 χιλ. θεατές ενώ η χωρητικότητα του σταδίου είναι 60 χιλ….

Στο ημίχρονο της εναρκτήριας αναμέτρησης του Κατάρ με το Εκουαδόρ (20/11) και με το σκορ να είναι στο 2-0 εις βάρος των γηπεδούχων, μεγάλη μερίδα του κόσμου αποχώρησε από τις κερκίδες, με την εικόνα στο στάδιο Αλ Μπαΐτ, στο δεύτερο ημίχρονο, να προκαλεί θλίψη…

Σαν να μην έφτανε αυτό, στον αγώνα της Σενεγάλης με την Ολλανδία, που έγινε σε γήπεδο 40 χιλ. θέσεων ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των φιλάθλων που προσήλθαν στο γήπεδο ήταν 41,721.

Παρ΄ολ αυτά πολλές  θέσεις ήταν άδειες!!!

Τι έχει συμβεί;

΄Η τα εισιτήρια έχουν αγοραστεί από τους πλούσιους κατοίκους του Κατάρ απλά και μόνο για να δημιουργήσουν έσοδα στους διοργανωτές και στην FIFA ή η οργανωτική του Παγκοσμίου Κυπέλλου πούλησε παραμύθι περί sold out στους αγώνες, όπως φαίνεται από την εικόνα….

Την ίδια ώρα οι διοργανωτές , εμφανίζονται να έχουν προσλάβει εκατοντάδες ανθρώπους για να κάνουν τους… οπαδούς συγκεκριμένων χωρών, δίνοντας το «παρών» στις εξέδρες, αλλά και σε μία σειρά από παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις .

Οι… επαγγελματίες οπαδοί προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν και η αμοιβή τους είναι 10 ευρώ συν τρία δωρεάν γεύματα την ημέρα, μαζί φυσικά και με τη διαμονή τους στις πόλεις του Κατάρ!!!

Πάντως τα διεθνή ΜΜΕ εξαπέλυσαν μύδρους κατά της FIFA γι άλλη μια φορά χαρακτηρίζοντας  ως «φιάσκο» και  «φάρσα» τις άδειες εξέδρες στα γήπεδα.

Η αρχή έγινε με το παιχνίδι του Κατάρ με τον Ισημερινό.

Η ισπανική As μίλησε για  «μια χώρα που γυρίζει την πλάτη στο τουρνουά της, στην πρώτη ήττα, στην πρώτη οπισθοδρόμηση» και πρόσθεσε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει μικρές ρίζες στο Κατάρ και ούτε η FIFA, ούτε το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορούν να το αλλάξουν».

«Ένα φιάσκο. Το Κατάρ δεν έχει το επίπεδο να παίξει στο Μουντιάλ του και μεγάλο μέρος του κοινού του δεν επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν θυμόμαστε αυτή την αδιαφορία ή την αγένεια, αυτόν τον τρόπο να αφήνουμε τους επισκέπτες μόνους στο τραπέζι και αυτόν τον τρόπο να δείξουμε στον πλανήτη ότι οι φίλαθλοι του Κατάρ έχουν άλλα πράγματα να κάνουν»σχολίασε  η «L’Equipe» .

Στην Πορτογαλία, η «O Jogo» υπογράμμισε: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο στην άκρη της ερήμου έδωσε την εντύπωση ότι είναι ένα θαύμα από άποψη οργάνωσης, υποδομής ή μεταφοράς, στην εικόνα της ίδιας της χώρας. Αλλά στην πρώτη στροφή, η πραγματικότητα κέρδισε τη φαντασία»…

Η «Daily Mail» στην Αγγλία ανέφερε: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ μετατρέπεται σε φάρσα την πρώτη του μέρα: οι θεατές άφησαν κενές θέσεις στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα».

Επί της ουσίας η έννοια του Αθλητισμού και του ποδοσφαίρου είναι άγνωστες στο κρατίδιο του Περσικού Κόλπου….

Το παράδοξο είναι ότι  η κυβέρνηση του Κατάρ καθιέρωσε μια Ημέρα Αθλητισμού για να εμφυσήσει την αγάπη για τη φυσική αγωγή στους πολίτες. Είναι μια ολόκληρη μέρα με δραστηριότητες σε όλη την πόλη, για να κάνουν κάποιο άθλημα και να ενθουσιαστούν. Συνήθως δεν συμβαίνει.

Ούτε οι άνθρωποι περπατούν ή τρέχουν. Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Είναι μια χώρα σχεδιασμένη για μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Αυτό προφανώς ενθαρρύνει το υπερβολικό βάρος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προβλήματα βάρους. Το ποδόσφαιρο δεν έχει μπει ούτε στις καρδιές των Καταριανών, που έχουν άλλα χόμπι από το να παίζουν μπάλα, μπάσκετ ή να αθλούνται όπως γίνεται σε πολλές χώρες του πλανήτη…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα