Μουντιάλ ανά τρία χρόνια θέλει ο Ινφαντίνο

Μετά την επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ο Τζιάνι Ινφαντίνο φαίνεται πως εξεργάζεται σχέδιο, ώστε η διοργάνωση να γίνεται κάθε τρία χρόνια! Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ο πρόεδρος της FIFA θέλει να κάνει και άλλες καινοτομίες στις διοργανώσεις που είναι υπό την αιγίδα του και η αρχή θα γίνει με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο θα διεξάγεται από το 2025 με 32 συλλόγους.

Ωστόσο, ο Ινφαντίνο δεν μένει εκεί και θέλει να αναμορφώσει και την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου.

Όπως σημειώνει, λοιπόν, το σχετικό δημοσίευμα, η επιτυχία του Μουντιάλ του Κατάρ και τα έσοδα που είχε η FIFA, παρά το γεγονός ότι το τουρνουά έγινε χειμώνα, κάνουν τον Ινφαντίνο να σκέφτεται ότι θα μπορούσε η διοργάνωση να γίνεται ανά τριετία.

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει μέχρι το Μουντιάλ του 2030, καθώς το καλεντάρι τόσο για εκείνη τη χρονιά όσο και για το 2026 έχει καταρτιστεί.

Ασία και Αφρική εκτιμάται ότι μπορεί να στηρίξουν αυτό το πλάνο, αλλά είναι αμφίβολο αν θα το αποδεχθούν οι άλλες Συνομοσπονδίες. Η βρετανική εφημερίδα επικοινώνησε με τη FIFA που αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίε

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα