Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια θέλει η FIFA και δεν κάνει πίσω

Δεν κάνει πίσω η FIFA κι επιμένει να «περάσει» το σχέδιο του Αρσέν Βενγκέρ, να διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και τις απειλές από πλευράς UEFA ακόμη και για μποϊκοτάζ της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη!

Όπως ανακοινώθηκε, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έστειλε επιστολές στις ενώσεις-μέλη της, προκειμένου να ξεκινήσουν νέες διαβουλεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δυο χρόνια και κυρίως για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο καλεντάρι!

«Η FIFA κάλεσε τις ενώσεις-μέλη της σε μια πρώτη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Αυτή είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες για τη δημιουργία μιας εποικοδομητικής και ανοιχτής συζήτησης, σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, μέσα τους επόμενους μήνες», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Αρκετές ομοσπονδίες, είναι είτε απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο είτε σκεπτικές ακόμα, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, να απειλεί πριν από μερικές ημέρες με μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου από χώρες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής, εάν η FIFA προχωρήσει με τη διεξαγωγή του τουρνουά κάθε δύο χρόνια.

Η FIFA διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε τέσσερα χρόνια και από αυτό το γεγονός έλκει τα έσοδα για να στηρίξει τους προϋπολογισμούς της κατά την τετραετή περίοδο που χωρίζει το ένα Μουντιάλ από το άλλο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, όσο διάσημο και αν είναι, δεν φέρνει πολλά στα ταμεία, ενώ το Κύπελλο Συνομοσπονδιών αποδείχθηκε ένα αποτυχημένο πείραμα.

Η UEFA, από την άλλη πλευρά, έχει δύο μεγάλες πηγές εσόδων και κυρίως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που αναζωογονεί τους προϋπολογισμούς της για μια τετραετία. Αλλά η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει ένα ακόμη όπλο: το Champions League, το πιο κερδοφόρο διεθνές γεγονός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο συλλόγων, το οποίο, πάνω απ΄ όλα, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της ετήσιας διοργάνωσης. Αυτό – μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσει, εγγυάται στο ταμείο της UEFA πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα