ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ: Τιμώμενο μουσείο στην Ελλάδα για το 2018 (φωτό)

Νέοι digital τρόποι ξενάγησης στους ανακαινισμένους χώρους του

 

Τιμώμενο Μουσείο του 2018 για την Ελλάδα, ανακηρύχθηκε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), που απονέμει την τιμητική αυτή διάκριση κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου).

Για τη φετινή διεθνή ημέρα, με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών προγραμματίζει μία σειρά από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, γονείς και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που θα φιλοξενηθούν στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του στην Νέα Κηφισιά.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών αποτελεί μια επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

Η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 3.400 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό με περισσότερες από 25.000 τηλεφωτογραφίες, έγγραφα, τηλεγραφήματα, χάρτες, καθώς επίσης οπτικοακουστικό υλικό. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών αξιοποιεί  προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες για την ξενάγηση των επισκεπτών και τη διάδρασή τους με τα εκθέματα.

 

Κάθε χρόνο, δέχεται πάνω από 14.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Μία νέα ψηφιακή εμπειρία ξενάγησης στους ανακαινισμένους χώρους του μουσείου

Νέες προηγμένες τεχνολογίες, όπως το Augmented Reality (AR) και το Virtual Reality (VR), στους ανακαινισμένους χώρους του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, προσφέρουν στους επισκέπτες μια διαφορετική  εμπειρία ξενάγησης με διαδραστικότητα.

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες του μουσείου, μπορούν να μάθουν την ιστορία της τηλεγραφίας από τον ίδιο τον Μορς μέσω της τεχνολογίας AR, αλλά και ακόμα να πραγματοποιήσουν μέσω VR μία 360ο εικονική περιήγηση στο πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», το πρώτο καλωδιακό πλοίο του Ομίλου ΟΤΕ, που τοποθετούσε (πόντιζε) υποβρύχια καλώδια προκειμένου να συνδεθούν  τηλεπικοινωνιακά  η ηπειρωτική με τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς επίσης η Ευρώπη με την Ασία και την Αφρική.

Ηχητικά ντοκουμέντα με μαρτυρίες εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ, η αναγγελία της ώρας από τον παλιό ωρολέκτη, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό αρχείου, εμπλουτίζουν τη συνολική μουσειακή εμπειρία και τη διάδραση των επισκεπτών, κάνοντας πιο κατανοητούς τους τρόπους επικοινωνίας των ανθρώπων τις προηγούμενες δεκαετίες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα