«ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο»: Ένα πρωτοποριακό δισκογραφικό project της Μάνιας Βλαχογιάννη

Η Μάνια Βλαχογιάννη παρουσιάζει σε συνεργασία με τη θεατρολόγο ΕΚΠΑ και δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βίκυ Τσιανίκα το «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο»

Τη σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία με τη Μουσική συνδέει το νέο πρωτοποριακό δισκογραφικό project της πολυτάλαντης Μάνιας Βλαχογιάννη σε συνεργασία με τη θεατρολόγο ΕΚΠΑ και δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βίκυ Τσιανίκα, με τίτλο «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο».

Μέσα από τη θεατρική αφήγηση βραβευμένων λογοτεχνικών έργων και την ταιριαστή και συνδυασμένη με το πνεύμα του λογοτεχνικού κειμένου μουσική τους επένδυση, η crossover ερμηνεύτρια, ηθοποιός και λογοτέχνης μαζί με τους συνεργάτες της, ζωντανεύουν βραβευμένα διηγήματα σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Για τον πρώτο κύκλο του project «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο Ι» η Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, επέλεξε να παρουσιάσει 4 διηγήματα που καταπιάνονται με θέματα της σύγχρονης αλλά και διαχρονικής πραγματικότητας και συνδέονται άμεσα με την Πόλη της.

«Το Αγόρι στο Παράθυρο» της Κύπριας Μαριάννας Χριστοδουλίδου, «Η Ζεστή Σκιά του Ήρωα» της Μαρίας Γεωργαντά και το «Μαργαριτάρι» της Λαμπρινής – Ειρήνης Αναστασίου απέσπασαν πρώτο, δεύτερο και ειδικό βραβείο αντίστοιχα, στον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος 2020.

Το επίσης βραβευμένο με πρώτο βραβείο διήγημα «Ανελκύστε τη Σελήνη» περιλαμβάνεται στο ομότιτλο βιβλίο του Αγιοπαρασκευιώτη συγγραφέα Μιχάλη Γριβέα.

Στη θεατρική αφήγηση των κειμένων ακούμε τη σοπράνο crossover με σπουδές στην υποκριτική και εμπνεύστρια της ιδέας Μάνια Βλαχογιάννη, σε μια διαφορετική καλλιτεχνική της πτυχή και τη Βίκυ Τσιανίκα, παραγωγό ραδιοφώνου και αφηγήτρια πολλών τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ.

Τη μουσική επένδυση υπογράφει με σύνθεση του ο Γιώργος Πρινιωτάκης και οι πιανίστες Σοφία Παπάζογου και Γιάννης Γιαλίνης σε ερμηνείες κλασικών έργων και αυτοσχεδιασμούς. Το «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο Ι» ηχογραφήθηκε σε στούντιο της ΕΡΤ και τα Artracks Recording Studios και κυκλοφορεί στις ψηφιακές πλατφόρμες από την FM Records.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα