«Μουτζούρωσε» τις πρόωρες αλλά και την αυτοδυναμία στις πρώτες εκλογές ο Μητσοτάκης

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική την οποία χαρακτήρισε βόμβα κατά της κυβερνητικής σταθερότητας

Με την τριτολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισε η 7ωρη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που διεξήχθη σήμερα στη Βουλή με κεντρικό θέμα την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Αν από τις πρώτες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού ξεχώρισαν οι δεσμεύσεις του για καθολική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και ξεπάγωμα των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2023, στην «αποφώνησή» του ξεχώρισε το… κάψιμο(;) των πρόωρων εκλογών αλλά και η έμμεση παραδοχή ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία στις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής αλλά στις δεύτερες.

«Η θέση της ΝΔ είναι ότι ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και κυβερνήσεις προ απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Βουλής που μπορούν να είναι ευέλικτες και να κινούνται γρήγορα και να προσελκύουν στελέχη από άλλους χώρους. Όταν γίνουν εκλογές θα απενεργοποιηθεί η βόμβα της απλής αναλογικής και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ για να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή νερά» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αυτή τη «βόμβα» κατά της σταθερότητας την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διέψευσε τον Βαρουφάκη 
Η αλήθεια είναι ότι στη αρχή της τριτολογίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έβαλε στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα αλλά τον Γιάννη Βαρουφάκη, διαψεύδοντας τον αρχηγό του ΜεΡΑ25 στα όσα είπε περί διαπραγμάτευσης του Κυρ. Μητσοτάκη σε ξενοδοχείο με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο το 2014.

«Σας διέφυγε» είπε συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Γ. Βαρουφάκη «ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν, στην αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ και όχι σε ξενοδοχείο. Να βάλουμε όριο στη μυθομανία του λόγου σας».

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της κυβέρνησης και της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην ακρίβεια λέγοντας ότι είναι πρωτοφανής λόγω της οικονομικής κρίσης, ο πληθωρισμός είναι πρωτόγνωρος εδώ και 40 χρόνια και κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι ελληνικό πρόβλημα. Οι τιμές φυσικού αερίου είναι 5 φορές επάνω πριν από ένα χρόνο λόγω πολέμου, είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι οφείλουμε να έχουμε δημοσιονομικές εφεδρείες.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να οδηγήσουμε πάλι τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που θα τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα. Έχω ευθύνη στην κοινωνία να κινούμαι εντός του πλαισίου που αντέχει η χώρα. Δώσαμε 5 δισ ευρώ για να στηρίξουμε την κοινωνία για τις αυξήσεις της ενέργειας. Είναι λίγα αυτά; Όποιος πιστεύει ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις για να απορροφήσουμε το κόστος από την αύξηση της ενέργειας λέει ψέματα γιατί θα είχε εφαρμοστεί από άλλες κυβερνήσεις”.

«Η παραπομπή δύο υπουργών είναι κηλίδα στο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς»

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στα θέματα της ελευθεροτυπίας είπε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο είπε την αλήθεια. “Ότι σήμερα στην Ελλάδα μπορεί κανείς να γράψει οτιδήποτε για οποιονδήποτε”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έξι εφημερίδες βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση και “μια εφημερίδα είναι η επιτομή της χυδαιότητας και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε κλείσει. Αναφέρομαι στο Μακελειό.

Το ανάποδο πρόβλημα έχει η χώρα, δεν έχει μηχανισμό προστασίας απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες απέναντι σε αυτούς που κρύβονται πίσω από οφσόρ και αυτοφωράκηδες. Αρκετά πια με αυτή την έρευνα που είναι τόσο σοβαρή που θεωρεί ότι το Πράσινο Ακρωτήριο είναι πάνω από την Αυστραλία, η Μπουργκίνα Φάσο πάνω από τις ΗΠΑ και η “Βόρεια Kύπρος” όπως την αποκαλεί η έρευνα την κατεχόμενη Κύπρο, ότι είναι πάνω από την Ελλάδα.

Επικαλείστε κ. Τσίπρα μια έρευνα που αναφέρει ως χώρα τη Βόρεια Κύπρο. Στο Τσαντ σήμερα υπάρχει χούντα, μπορεί να πιστέψει κανείς ότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία τύπου από ότι στην Ελλάδα; Θα δούμε ποιες θα είναι οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα τις λάβουμε υπόψη μας” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις για τη Νοβάρτις ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι να καταδικαστεί κάποιος είναι αθώος, και προσέθεσε ότι “ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι υπόδικος, θα δικαστεί δεν θα τον καταδικάσω εγώ, ούτε θα τον αθωώσω. Θεωρείτε κ.Τσίπρα άξιο χειροκροτήματος ότι δυο υπουργοί σας θα καταλήξουν στο Ειδικό Δικαστήριο;” αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε ότι το βούλευμα για τη Νοβάρτις “ενδεχομένως να ακυρώνει ένα μέρος του κατηγορητηρίου, αλλά είναι πολύ βαρύ το κατηγορητήριο”.

“Γνωρίζατε πολύ καλά τι κάνατε με την επιλογή Παπαγγελόπουλου. Θέλατε να κυνηγήσετε τους πολιτικούς αντιπάλους σας, τις συζύγους τους, με δημοσιεύματα που εκπορεύονται από εσάς” είπε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα και προσέθεσε:

“Λυπάμαι που ευρισκόμενος στο εξωτερικό έπρεπε να απαντήσω γιατί ένας υπουργός ελληνικής κυβέρνησης θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο, όπως και ένας άλλος υπουργός πολύ στενός σας συνεργάτης που τον βάλατε να ελέγξει τα ΜΜΕ. Το δικαστήριο θα αποφασίσει, η παραπομπή όμως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη και είναι κηλίδα στο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα