Μπάχαλο απ’ τον Λασκαράκη στον διαγωνισμό για security

Ο ένας ανέθεσε τη δουλειά στον άλλον, ο δεύτερος στην ουρά του και πάει λέγοντας, με την ΕΠΟ να γίνεται άνω - κάτω

Όχι πως στους άλλους τομείς τα καταφέρνουν καλύτερα στην ΕΠΟ, αλλά στους διαγωνισμούς κάθε μορφής όχι μόνο μένουν μετεξεταστέοι, αλλά τα κάνουν τόσο μπάχαλο που πολλές φορές φτάνουν έως τα κτήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ήδη ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης και ο Τάκης Αγραφιώτης ζήτησαν τον φάκελο με τον διαγωνισμό για την εταιρεία security που θα αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων στο πάρκο Γουδή, αλλά όχι μόνο.

Κίνηση που για πολλούς προμηνύει νέους μπελάδες για τον Ευάγγελο Γραμμένο και τους συνεργάτες του. Κυρίως για τον άνθρωπο που ανέλαβε να συντάξει το κείμενο του μειοδοτικού διαγωνισμού. Ο λόγος για τον Περικλή Λασκαράκη!

Η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε σίριαλ για την ΕΠΟ. Με 18μηνη διάρκεια, όπως οι κορυφαίες σειρές που παίζονται στα ελληνικά κανάλια. Η καθυστέρηση οφείλεται στην τακτική που ακολούθησε ο Λασκαράκης.

Ο ταμίας της ΕΠΟ προτίμησε να ζητήσει τη βοήθεια του νομικού της ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, του Νίκου Μπάρτζη. Για τον τελευταίο, βέβαια, η σύνταξη ενός διαγωνισμού είναι κοπιαστική δουλειά. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ιδρώνει τη φανέλα για υποθέσεις της Ομοσπονδίας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, φρόντισε και πλαισιώθηκε από άλλους επτά δικηγόρους, που αναλαμβάνουν όχι μόνο τη λάντζα, αλλά και την εκπροσώπηση της ΕΠΟ σε διάφορες δικαστικές αντιπαραθέσεις με πολύ ισχυρό οικονομικό κίνητρο.

Για να αποφύγει ο Μπάρτζης την ταλαιπωρία κατέφυγε σε τρίτο πρόσωπο για να απαντήσει στον Λασκαράκη. Πώς το λέει ο λαός; Εγώ το λέω στον σκύλο μου και εκείνος στην ουρά του; Κάπως έτσι εξελίχθηκε η υπόθεση.

Κατά μία τραγική σύμπτωση ο τρίτος άνθρωπος είχε εξαιρετική σχέση με την εταιρεία φύλαξης που έχει πάρει προσωρινά τη δουλειά και ουσιαστικά αποτελούσε και βασικό παίκτη στον διαγωνισμό. Κάπως έτσι μπήκαν κάποιοι όροι που έμοιαζαν ως φωτογραφικοί για τους νυν συνεργάτες, δηλαδή, τον Τηλέμαχο Κυρλόγλου.

Μόνο που από το μπλοκ του Βορρά είχαν ενστάσεις για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Έβραζαν μαζί τους όταν ζήτησαν συνδρομή, δηλαδή παρουσία σεκιουριτάδων, για τις εκλογές στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί υποστηρίχθηκε η υποψηφιότητα του Γιώργου Λαγούδη έναντι του Τάκη Παπαχρήστου.

Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΕΠΟ κι έστειλε κάποιους εργαζομένους στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι. Μόνο που εκεί οι απεσταλμένοι συνάντησαν όσους βρίσκονταν στο πλευρό του Παπαχρήστου και τακίμιασαν μαζί τους επειδή συνδέονταν με πολύχρονη φιλία.

Κι αυτό δεν τους το συγχώρεσαν όσοι εκφράζουν το μπλοκ του Βορρά στο πάρκο Γουδή. Γι’ αυτό και ήθελαν να συνεργαστούν με την εταιρεία Trust, η οποία συνεργάζεται με τον ΠΑΟΚ.

Εν τέλει έπειτα από 18 μήνες συντάχθηκε ο διαγωνισμός. Συμμετείχαν πέντε εταιρείες. Οι Nexus, Trust, NYFC, Swedush και PHOINIX. Άμεσα αποκλείστηκε η Trust επειδή δεν πληρούσε τις προδιαγραφές.

Επίσης λένε στην ΕΠΟ ότι εκτός τίθενται ουσιαστικά και οι νυν συνεργαζόμενοι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του τρίτου προσώπου που κόντρα στις βουλές της διοίκησης πέρασε μέσω Μπάρτζη κάποιους όρους του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η Εκτελεστική, τον έλεγχο των υποψηφιοτήτων ανέλαβε μία τριμελής επιτροπή. Την αποτελούν οι Κώστας Βρακάς, Σταύρος Ψαρόπουλος και Παναγιώτης Διακοφώτης. Οι τρεις τους καλούνται να εξετάσουν τους διεκδικητές της δουλειάς και στις 26 Φεβρουαρίου να εισηγηθούν στην Εκτελεστική.

Κατά περίεργο τρόπο, δηλαδή, έμεινε εκτός επιτροπής ο άνθρωπος που θεωρητικά έφτιαξε τον διαγωνισμό: ο Λασκαράκης. Όπως έλεγαν στην ΕΠΟ, ο ταμίας τα έκανε σαλάτα. Ενδεχομένως να είχε άλλα πράγματα στο κεφάλι του. Ίσως και να βαριόταν. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Αν και όπως έλεγαν όσοι κινούνται στο πάρκο Γουδή, «εδώ πιάνεται από τη μύτη κάθε έξυπνο πουλί. Πώς θα γλίτωνε ο Περικλής;».

Το θέμα, πάντως, θα ’χει αρκετά επεισόδια μέχρι την οριστική επιλογή της μειοδότριας εταιρείας. Από τη στιγμή που ο Μπαταγιάννης και ο Αγραφιώτης ζήτησαν τον φάκελο, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως στον Πειραιά έχουν αποφασίσει να περάσουν από κόσκινο κάθε λεπτομέρεια του διαγωνισμού.

Aλλά και όσα ακολούθησαν από την προκήρυξή του έως την επιλογή των πέντε εταιρειών. Οπότε προμηνύονται δύσκολες ώρες και για τον Λασκαράκη, αλλά και για κάθε άλλον εμπλεκόμενο.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Δημητρίου εκφράστηκε επί της ουσίας υπέρ της Trust. Η στάση που κράτησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών αποτέλεσε θέμα συζήτησης σε διάφορα πηγαδάκια, ενώ σχολιάστηκε και στις αθλητικές εφημερίδες.

Αντίδραση αναμένεται από τους Μπαταγιάννη και Αγραφιώτη. Τότε θα ’χει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν στη διοίκηση της ΕΠΟ και ειδικά όσοι εμπλέκονται στον διαγωνισμό για την εταιρεία φύλαξης.

Όπως επίσης θα ’χει ενδιαφέρον να δούμε πότε και ποια δουλειά θα αναθέσει ο Γραμμένος στον Λασκαράκη. Αν του αναθέσει κάποια αποστολή στο μέλλον ή αν τον βάζει στον πάγο…

Διαβάστε επίσης