Μπάχαλο το πρωτάθλημα και οργή της Super League για την εταιρεία παραγωγής του VAR

Τα εκατομμύρια ευρώ έπεσαν, αλλά το φιάσκο με το VAR δεν το γλιτώσαμε. Υπάρχουν ρήτρες στην περίφημη σύμβαση για τα χάλια που υπήρξαν; Υπάρχουν ευθύνες ή οι υπεύθυνοι έχουν… λόγους να μην μιλάνε;

Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος Super League που υφίσταται τη ζημιά, πάντως αντέδρασε και διατύπωσε την έντονη ενόχλησή της για την εταιρία παραγωγής του VAR.

Η Super League εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της για το γεγονός ότι η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για την τεχνική υποδομή και διάθεση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του VAR, δεν ενημέρωσε ποτέ τη διοργανώτρια για το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή της επαρκή αριθμό οχημάτων για τις ανάγκες του VAR. Ως συνέπεια αυτού, παρότι η ευθύνη της λειτουργίας του VAR δεν εμπίπτει στη λίγκα, αυτή θέλοντας να διευκολύνει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της την εφαρμογή του μέτρου κατά την 1η αγωνιστική, προέβη σε αλλαγές του προγράμματος των αγώνων AEK – Ξάνθη και Ατρόμητος – ΑΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων.

Αυτές οι αλλαγές στο πρόγραμμα, ωστόσο, είχαν ως αποτέλεσμα κατά πρώτον οι ίδιες οι ομάδες να αναγκαστούν να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους, ενώ κατά δεύτερον η Super League δέχθηκε και έντονη κριτική. Οι άνθρωποι της Λίγκας τονίζουν ότι εξ αρχής η πρόθεσή τους ήταν να διευκολύνουν τη διαδικασία του VAR κατά την πρώτη ημέρα χρήσης του. Ακόμη και τη μετακίνηση van από το ένα γήπεδο στο άλλο. Όμως προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός πως η υπεύθυνη εταιρεία εν τέλει δεν ενημέρωσε ποτέ ότι διαθέτει επαρκή αριθμό οχημάτων, όπως όφειλε, ώστε να μη χρειαστούν όλες αυτές οι αλλαγές στο πρόγραμμα. Κάτι που η διοργανώτρια αρχή τελικά πληροφορήθηκε ενώ είχε ήδη γίνει η σέντρα των αγώνων!

Αλλαγή ώρας στο Λαμία – Ατρόμητος

Η ΕΡΤ υπέβαλλε αίτημα στη Super League, ώστε ο αγώνας Λαμία-Ατρόμητος την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League να αρχίσει στις 20:00 (αντί για 21:00), προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί, πριν την έναρξη της αθλητικής εκπομπής της. Υπό την προϋπόθεση ότι, αφού πρώτα ενημερωθούν, θα συναινέσουν οι ομάδες με το αίτημα της ΕΡΤ, η Super League πρόκειται να το κάνει αποδεκτό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα