Μπακογιάννη: «Δεν ρίχνω την κυβέρνηση»

Δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση, είναι το μήνυμα που στέλνει η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της Ν.Δ., με δηλώσεις της στον Βήμα 99,5. αναφέρθηκε στον φόρο ακινήτων και τη στάση της που θα κρατήσει στη ψηφοφορία του νομοσχεδίου στη Βουλή, μίλησε  για την πρότασή της να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα.

«Με την ψήφο μου αυτήν την κυβέρνηση δεν θα τη ρίξω» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «με νύχια και με δόντια αυτή η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την πορεία της».

Για την πρότασή της να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε πως πρέπει ο πρωθυπουργός να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, επισημαίνοντας:

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής και δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Νομίζω ότι το βλέπουμε όλοι μας. Η κυβέρνηση σήμερα έχει 153 βουλευτές και δύο δρόμους να επιλέξει. Να ξεκαθαρίσει, από τη μία, εάν πρέπει να παραμείνει. Και αυτή είναι η άποψή μου, ότι πρέπει να παραμείνει. Άρα, πρέπει να έχει μια ευρύτερη (συνεργασία), με τον ίδιο πρωθυπουργό».

Με αφορμή τη συζήτηση για το φόρο ακινήτων, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Μπορώ να σας πω για τον εαυτό μου, ότι με την ψήφο μου αυτήν την κυβέρνηση δεν θα τη ρίξω. Το λέω. Για να μην έχω θέματα. Εμένα, με την ψήφο μου, η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Διότι θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσει και οι προτάσεις μου είναι για να διορθωθούν οι πολιτικές, τις οποίες κατά τη γνώμη μου θεωρώ λάθος, ή οι αντιλήψεις».

«Πουλάει φρέσκο αέρα με τη λογική του χθες»

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει καμία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση και πουλάει φρέσκο αέρα με τη λογική του χθες».

«Η εποχή του λαϊκισμού τελείωσε. Ξέρει ο κόσμος ποιες πολιτικές δυνάμεις πουλάνε φούμαρα» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «νομίζει ότι σκέφτονται οι άνθρωποι όπως σκέφτεται εκείνος».

Τέλος, για τους πλειστηριασμούς ακινήτων η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία μέχρι 200.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης αποδεδειγμένα δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του.

 

 

Διαβάστε επίσης