Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε πράξεις όχι μόνο λόγια για το μεταναστευτικό

Την ανάγκη για πράξεις και όχι μόνο λόγια τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το μεταναστευτικό και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα μεταναστευτική κρίση που απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί.
Οι διακινητές των ανθρώπων αυτών κερδίζουν πολλά χρήματα από αυτή την κατάσταση» τόνισε η βουλευτής της Ν.Δ. κι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Χρειαζόμαστε σήμερα πράξεις, πέρα από τα λόγια. Μια χειροπιαστή συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πώς ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν στις βάρκες θανάτου. Υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία στην Τουρκία που στηρίζεται σε όλο αυτό. Χρειαζόμαστε κάποιο είδος συμφωνίας που να αντιμετωπίζει αυτές τις εγκληματικές πράξεις» πρόσθεσε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι δεν μπορούμε απλά να μένουμε στα λόγια και να λέμε ότι θέλουμε να σώσουμε ανθρώπους. «Η Frontex αυτή τη στιγμή προσφέρει πολύ λίγο, χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια από εκεί» είπε και σημείωσε ότι «το Αιγαίο είναι το βασικό σημείο εισόδου των μεταναστών».

Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε στις ευθύνες της Ευρώπης, λέγοντας πως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να βοηθήσει «και πρωτίστως χρειαζόμαστε συμφωνίες που εφαρμόζονται». «Ναι, η Τουρκία έχει τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες. Αυτό, όμως, δεν της επιτρέπει να χειραγωγεί και να εργαλειοποιεί το ζήτημα αυτό για να πιέσει την Ευρώπη.
Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα. Δε μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο για να πάρουμε αποφάσεις. Αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις, θα έχουμε χιλιάδες θανάτους στη Μεσόγειο» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης