ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ vs ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ: Ένα αχρείαστο πρόβλημα για τον Κυριάκο

Το παρασκήνιο της κόντρας δεν είναι ευδιάκριτο. Πολλοί επικαλούνται την αγωνία του δημάρχου Αθηναίων να ξεριζωθούν οι θύλακες παραβατικότητας σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας ειδικά σε μία περίοδο τουριστικής άνθισης που περίμενε με αγωνία η Αθήνα

Την παροιμιώδη ατάκα «Houston, we’ve had a problem» που απηύθυνε ο πιλότος του διαστημοπλοίου «Απόλλων 13», Τζακ Σουάιγκερ, προς τους ελεγκτές του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον στο Χιούστον των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 1970, χρησιμοποίησε ελληνιστί ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης απευθυνόμενος στο επιχειρησιακό κέντρο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά στον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Τάκη, έχουμε πρόβλημα» είπε ο δήμαρχος στον αέρα του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ εξηγώντας ότι ενώ η πρωτεύουσα αντιμετωπίζει μεγάλο ζήτημα με τη δημόσια ασφάλειας που γεννά την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση, εντούτοις ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά του για δια ζώσης συνάντηση.

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης και στην Κατεχάκη πέταξαν καντίλες αναρωτώμενοι αρχικά «γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;». Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση-άδειασμα του υπουργείου ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υυφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.».

Aπό την Κατεχάκη έστριψαν το… μαχαίρι στην πληγή της πλατείας Κοτζιά, υπογραμμίζοντας ότι «την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων».

Μάλιστα, το υπουργείο δημοσιοποίησε συγκεκριμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το τελευταίο δίμηνο στο πλαίσιο σχετικών αστυνομικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο.

Το «μία σου και μία μου» συνεχίστηκε από πηγές της δημοτικής αρχής της πρωτεύουσας από όπου εκπορεύτηκε η δεικτική παρότρυνση προς τον Τάκη Θεοδωρικάκο «να περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως». Το πινγκ πονγκ των αντεγκλήσεων τελείωσε με νέα ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην οποία επίσης δεικτικά αναφέρεται: «Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Το παρασκήνιο της κόντρας δεν είναι ευδιάκριτο. Πολλοί επικαλούνται την αγωνία του δημάρχου Αθηναίων να ξεριζωθούν οι θύλακες παραβατικότητας σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας ειδικά σε μία περίοδο τουριστικής άνθισης που περίμενε με αγωνία η Αθήνα έπειτα από μία διετία υγειονομικού «εγκλεισμού». Εξού –λένε οι ίδιοι άνθρωποι– και η διευκρίνιση Μπακογιάννη στην επίμαχη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι «είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Το τι γνώμη έχει, τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον αχρείαστο πονοκέφαλο που του δημιούργησε η κόντρα ΜπακογιάννηΘεοδωρικάκου για ένα κομβικό ζήτημα της νεοδημοκρατικής  ατζέντας όπως είναι η ασφάλεια (σ.σ. και με τους μπαχαλάκηδες στο ΑΠΘ να… διαπρέπουν) δεν θέλει δα και μαντικές ικανότητες για να το καταλάβουμε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα