Μπαντής: «Το ποδόσφαιρο, έχει ανάγκη από τέτοιους νέους σκεπτόμενους αθλητές»

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής στον κόσμο που δεν θέλει να ή που αδιαφορεί αν δεν αγωνίζεται. Ή που δεν στεναχωριέται όταν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ο τρόπος που το διαχειρίζεται είναι που τον ξεχωρίζει από το… σωρό. Γιατί στα δύσκολα φαίνεται πιο «καθαρά» η κουλτούρα και το αξιακό σύστημα οποιουδήποτε.  Χαρακτηριστικό και άξιο προς μίμηση παράδειγμα ο Γιώργος Μπαντής.

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τους «16» στο κύπελλο (10/1), τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή. Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Μπαντής περιέγραψε τις στιγμές και τα συναισθήματα. Το κυριότερο όμως είναι η αναφορά στον αντικαταστάτη του, Παναγιώτη Κατσίκα. Εκεί αναδεικνύεται το ποιόν του Μπαντή. Και το γεγονός πως η διαπίστωση για το νεαρό συμπαίκτη του΄, αφορά απόλυτα και τον ίδιο.

Η σχετική ανάρτηση, αναφέρει: «Όταν βγαίνεις αλλαγή εξαιτίας ενός τραυματισμού τα συναισθήματα είναι περίεργα. Ειδικά όταν περίμενες πολύ καιρό να αγωνιστείς. Εκείνη την ώρα χιλιάδες “γιατί” βομβαρδίζουν το κεφάλι σου. Πηγαίνοντας όμως στην γραμμή η λύπη μου μετατράπηκε σε χαρά γιατί εκεί περίμενε ένα παιδί να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα για εκείνον γιατί το αξίζει, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και λόγω της παιδείας και του ήθους που έχει ως άνθρωπος. Το ποδόσφαιρο μας, έχει ανάγκη από τέτοιους νέους σκεπτόμενους αθλητές.

Όπως συμβαίνει και στον Παναθηναϊκό όπου αυτή τη στιγμή εξαιτίας μιας “τραυματισμένης” διοικητικής κατάστασης έχει τον ρόλο του “σωτήρα” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί όλα αυτά τα νέα παιδιά όπου με μια οικονομικά ισχυρή διοίκηση δυστυχώς δύσκολα θα έβρισκαν χώρο είναι η σωτηρία του ποδοσφαίρου μας, το μέλλον του.Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, φαίνεται πως ένα “δίδυμο” εκεί μετέτρεψε τις πιο αντίξοες συνθήκες σε ευκαιρίες. Όχι για κέρδος μα για δημιουργία».

Διαβάστε επίσης