Μπάσιμο της EBRD στο «πράσινο» ομόλογο της MYTILINEOS

€60.000.000 επένδυσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε το «πράσινο» ομόλογο της MYTILINEOS από την EBRD καθώς η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης αποφάσισε να στηρίξει τον δανεισμό της ελληνικής βιομηχανικής εταιρείας εποενδύοντας κεφάλαιο ύψους €60.000.000.

Όπως προκ΄ύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία η EBRD ασφώς και δεν ήταν η μόνη που εμπιστεύτηκε την MYTILINEOS. Αντιθέτως το διάρκειας 5,5 ετών «πράσινο» ομόλογο της εταιρείας έτυχε σημαντικ΄ά ζωηρής ζήτησης με την έκδοση να παρουσιάζει σημαντική υπερκάλυψη. Συγκεκριμένα, οι προσφορές προσεγγίσαν τα 1,8 δισ. ευρώ και ξεπέρασαν κατά σχεδόν 4 φορές τα κεφάλαια των €500.000.000 που τελικά άντλησε η MYTILINEOS.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βιβλίο προσφορών έκλεισε σε λιγότερο από 24 ώρες, ενώ το roadshow διήρκεσε μόλις δύο ημέρες, κάτι που αποτυπώνει πλήρως το βάρος και τις προοπτικές του ομίλου. Υπογραμμίζεται επίσης ότι το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο χαμηλό του εύρους του 2,25% – 2,5%, κάτι που κρίνεται άκρως επιτυχημένο, έναντι του αρχικού guidance για 2,5%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντληθέντα κεφάλαια η MYTILINEOS θα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων έργων με σαφή περιβαλλοντικά οφέλη. Τα έργα αυτά ευθυγραμμίζονται με τις διατάξεις της ταξινόμησης της ΕΕ και συμβάλλουν σε συγκεκριμένους στόχους αειφόρου ανάπτυξης, όπως ορίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη.

(Με στοιχεία από insider.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα