Μπλεγμένος σε σκάνδαλο διαφθοράς ο πρόεδρος της Παρί

Μπλεγμένος σε σκάνδαλο διαφθοράς εμφανίζεται ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και διευθύνων σύμβουλος της “BeIN Media Group”Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Εισαγγελίας στην Ελβετία ο Κελαϊφί κατηγορείται για παρεμβάσεις στην κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε διάφορες χώρες. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε κλείσει ένα σπουδαίο deal με το BeIN Sports για τα δικαιώματα των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2026 και του 2030 αντί 480.000.000 ευρώ.

Η έρευνα των ελβετικών διωκτικών αρχών είχε αρχίσει από τον Μάρτιο του 2017, ύστερα από υποψίες για πιθανή εμπλοκή του Αλ Κελαϊφί σε σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πρώην Γενικό Γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Equipe”, ο Βάλκε απέκτησε -μέσω του Αλ Κελαϊφί- μία βίλα στη Σαρδηνία για περίοδο 18 μηνών χωρίς να πληρώσει ενοίκιο, το οποίο κανονικά κυμαινόταν από 900.000 έως 1.800.000 ευρώ.

Επίσης τον ισχυρό άνδρα της Παρί βαραίνουν και κατηγορίες για ενεργητική και παθητική δωροδοκία. Συγκεκριμένα ανάμεσα στα έτη 2013 και 2015, ο Βάλκε χρησιμοποίησε την επιρροή του ως Γενικός Γραμματέας της FIFA προκειμένου να επηρεάσει τις διαδικασίες απονομής των τηλεοπτικών δικαιωμάτων υπέρ συγκεκριμένων Μέσων σε Ελλάδα και Ιταλία, για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών από το 2018 έως το 2030.

 

Διαβάστε επίσης