Μπλόκο Αυγενάκη στους…. καταστροφείς

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην τροπολογία που απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία (3/4) των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Λιγκών για αλλαγή προκήρυξης και κανονισμών, ώστε να μην υπάρξει αύξηση ομάδων από το παράθυρo

Μπλόκο στις ορέξεις όσων επιχειρούν να παραμείνουν στην κατηγορία από την… πίσω πόρτα, ή αυτών που στην λογική του δώσε και μένα μπάρμπα ήθελαν να αυξήσουν τις ομάδες στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, έστησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού με την τροπολογία που κατέθεσε προσέφερε τη δυνατότητα σε Ομοσπονδίες και Λίγκες λήψης μέτρων για την ομαλή περάτωση των πρωταθλημάτων. Αποκλειστικός σκοπός ήταν εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού,  να προστατευθούν οι αθλητές και οι φίλαθλοι και όχι η τροπολογία να χρησιμοποιηθεί σαν «σκαλοπάτι» για να γλιτώσουν ομάδες οι οποίες ενδεχομένως να κινδύνευαν με υποβιβασμό ή για να κάνουν διάφορα «παιχνίδια» κάποιοι αθλητικοί παράγοντες.

Διαπιστώνοντας ωστόσο ότι κάποιοι μπροστά στα προσωπικά τους οφέλη δεν λογαριάζουν τίποτα, για να μην γίνει καταστρατήγηση της βούλησης του νομοθέτη, ο Λευτέρης Αυγενάκης την τελευταία στιγμή προς τιμήν του, φρόντισε να βάλει ασφαλιστική δικλείδα, προκειμένου να μην πάει χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα προσέθεσε στην τροπολογία ότι:

«Παρέχεται η δυνατότητα σε Ομοσπονδίες και Λίγκες να τροποποιήσουν τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις των φετινών αθλητικών τους διοργανώσεων, με απόφαση ενισχυμένης πλειοψηφίας (3/4) των ΔΣ τους».

Η τόσο ενισχυμένη πλειοψηφία στερεί τη δυνατότητα συγκυριακών, ή και πραγματικών συμμαχιών που με μια απλή πλειοψηφία θα έφερναν τα πάνω κάτω στα πρωταθλήματα με αύξηση ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Με δεδομένο ότι τα συμφέροντα είναι αντίρροπα, ουσιαστικά μόνο αν υπάρχει ομοθυμία μπορεί να υπάρξουν μεταβολές. Πώς όμως θα ομονοήσουν τόσοι πολλοί ώστε να συγκεντρωθεί το 75% για να καταστραφεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κόντρα σε όλες τις εισηγήσεις εξυγίανσής του από τους διεθνείς οργανισμούς, όπως η Deloitte και η Price Waterhouse Coopers.

Δεν ήταν τυχαία η δήλωση που είχε κάνει στέλεχος του Υφυπουργείου Αθλητισμού στην «Α» ότι: «Έχουμε γνώση του κινδύνου που μπορεί να εμφανιστεί από υποκειμενικές ερμηνείες της κατατεθείσης τροπολογίας κι έχουμε λάβει τα μέτρα μας».

Πολύ άμεσα πιστοποιήθηκε η πρόθεση του νομοθέτη και με την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην περίφημη τροπολογία.

 

Διαβάστε επίσης