Μπλόκο σε FIFA και UEFA από δικαστήριο της Μαδρίτης σε αποβολές σωματείων

Η Ευρωπαϊκή Super League προχωρά με τη στήριξη δικαστικής απόφασης από Δικαστήριο της Μαδρίτης, όπου αναφέρεται ότι η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια ομοσπονδία δεν μπορούν να τιμωρήσουν ούτε ομάδες, ούτε παίκτες.

Όπως αναφέρεται στην El Pais, σήμερα το Δικαστήριο της Μαδρίτης γνωστοποίησε σε FIFA, UEFA, La Liga και στις ομοσπονδίες ποδοσφαίρου ότι δεν μπορούν «να απαγορεύσουν, να μειώσουν ή να περιορίσουν με οποιοδήποτε τρόπο ή συνθήκες, άμεσες ή έμμεσες» τη δημιουργία και τη διεξαγωγή της European Super League.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η απόφαση έχει προειδοποιητική φύση, κάτι το οποίο συνέβη κατόπιν αιτήματος της ESL έτσι ώστε να μην υπάρξει «καμία πειθαρχικού τύπου κίνηση» κόντρα στις ομάδες, τους παίκτες ή τους προπονητές που θα συμμετέχουν σε αυτή. Το εν λόγω Δικαστήριο, θέτει επίσης βέτο στην αποβολή των ομάδων «από κάθε διεθνές ή εθνικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχαν μέχρι τώρα».

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι δεν γίνεται να αποβληθούν από το Champions League της σεζόν που διανύουμε, όπως επίσης και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Europa League.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα