ΜΠΛΟΚΟ στην οικονομική ενίσχυση αστυνομικών από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θέλει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί καταβληθεί ένας 13ος μισθός στους αστυνομικούς ως αναγνώριση των προσπαθειών τους την περίοδο της πανδημίας και αντιδρά στην περίφημη τροπολογία Σπίρτζη που έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αρχικά η τροπολογία κατατέθηκε από τον Χρήστο Σπίρτζη και άλλους πέντε βουλευτές και περιελάμβανε μόνο τα μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας. Η τροπολογία αποσύρθηκε μετά από μία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου όπου η συντριπτική πλειοψηφία τοποθετήθηκε εναντίον της. Παράλληλα, μετά από συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποφασίστηκε να κατατεθεί νέα τροπολογία στην οποία να εντάσσονται όλες οι επαγγελματικές ομάδες που δίνουν την μάχη κατά της πανδημίας από την πρώτη γραμμή. Η τροπολογία επανακατατέθηκε την Παρασκευή, η συμπερίληψη όμως των αστυνομικών συνάντησε νέες αντιδράσεις.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει τη διαφωνία της καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι χαρακτηρίζει «παντελώς αδικαιολόγητη και πλήρως αναιτιολόγητη την συμπερίληψη των ένστολων της ΕΛΑΣ στις κατηγορίες που θα πρέπει να ενισχυθούν με έναν επιπλέον μισθό, δεδομένου ότι δεν αποτελούν κατά την γνώμη μας τους εργαζόμενους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία ή πλήττονται κατάφωρα από την οικονομική δυσπραγία πολλών κλάδων της οικονομίας. Η ελληνική κοινωνία, προκειμένου να βγει όρθια από αυτή την κρίση χρειάζεται περισσότερη κοινωνική ασφάλεια, ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη δημόσια υγεία, ενίσχυση των πιο πληττόμενων κλάδων της οικονομίας και της εργασίας, και όχι ενίσχυση ενός καθεστώτος αστυνομοκρατίας και εντεινόμενης καταστολής».

Η ανακοίνωση της Νεολαίας, βρίσκει υποστηρικτές και εντός κόμματος, καθώς φαίνεται ότι έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από την τάση των 53+, μέλη της οποίας έσπευσαν να την αναρτήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα