«Μπλόκο» του Eurogroup στην δόση του 1 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο η Ελλάδα δεν τήρησε τα προαπαιτούμενα που αναφέρονται στον μετα-Μνημονιακό έλεγχο από τους θεσμούς

Με τον χρόνο να κυλάει κατά της Ελλάδας μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαρτίου όπως αναφέρεται από πηγές Ευρωπαίων αξιωματούχων προβλέπουν «μπλόκο» της εκταμίευσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ καθώς δεν έχουν τηρηθεί οι προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις μετά τον δεύτερο μετα-Μνημονιακό έλεγχο από τους θεσμούς. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην αλλαγή του νόμου Κατσέλη.

Αυτό δήλωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος ενημερώνοντας τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία καταλόγιζε στην Ελλάδα καθυστερήσεις. Ακολούθησε το Euro-working Group, όπου οι εταίροι έδωσαν στην χώρα μας προθεσμία έως τις 11 Μαρτίου, ώστε να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες.

Δύσκολη αλλά όχι απίθανη είναι η λήψη μιας απόφασης για την εκταμίευση στο Eurogroup της ερχόμενος Δευτέρας, σύμφωνα με όσα αναφέρει αξιωματούχος της Ευρωζώνης

Η δόση, που προέρχεται από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ευρωσύστημα, δεν είναι πάντως κρίσιμη για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας έχει το δημοσιονομικό «μαξιλαράκι» και έχει ολοκληρώσει δύο πετυχημένες εκδόσεις ομολόγων το τελευταίο δίμηνο. Στέλνει όμως ένα πολύ κακό μήνυμα στις αγορές ότι η Αθήνα καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα