«Μποναμάς» για δημιουργία e-shop

Στις €5.000 η επιδότηση που θα αφορά μόνο τα καταστήματα λιανικής πώλησης

Η πανδημία και η ανάγκη αντιμετώπισής της δημιουργεί νέες «κανονικότητες», όπως το click away που εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή.

Φυσικά, η παράδοση-παραλαβή των παραγγελιών των πελατών εκτός του φυσικού καταστήματος δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου. Κι αυτό διότι οι μικρομεσαίοι του εγχώριου λιανεμπορίου δεν ήταν προετοιμασμένοι για ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, η υγειονομική κρίση «γέννησε» και την ανάγκη να στηριχτούν από την πολιτεία οι ΜμΕ, προκειμένου οι εκπρόσωποι της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής αγοράς.

Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτή η στήριξη δεν θα αργήσει να έρθει και «όχημά» της θα είναι ένα καινούργιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η κυβερνητική πρόθεση έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από αρμόδια στελέχη, όπως για παράδειγμα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, και αφορά μία γενναία επιδότηση των καταστηματαρχών για τη δημιουργία e-shop.

Σύμφωνα με τόσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η επιδότηση για τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα είναι της τάξης των 5.000 ευρώ, με τον συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος να ανέρχεται στα 80.000.000 ευρώ.

Η λίστα με τους δικαιούχους τού εν λόγω προγράμματος (σ.σ. αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο τέλος του τρέχοντος έτους) υπολογίζεται ότι αριθμεί περί τις 16.000 επιχειρήσεις, ενώ η επιδότηση θα αφορά τη δαπάνη σε ποσοστό 100% δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επερχόμενη στήριξη θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, δεδομένου ότι η επιδότηση δημιουργίας e-shop για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών καλύπτονται από την υφιστάμενη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν το περιθώριο να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα