Μπουφόν: «Μόνο στη Γιουβέντους αποδέχομαι να είμαι δεύτερη επιλογή»

Δήλωσε ο 41χρονος τερματοφύλακας που ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης

Σήμερα (9/10) ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, όπως είναι λογικό, ο 41χρονος τερματοφύλακας μίλησε για ποδόσφαιρο.

Για την επιστροφή του στη Γιουβέντους, ανέφερε: «Πολύς κόσμος στην αρχή είχε μπερδευτεί όταν αποδέχτηκα το νέο ρόλο μου, αλλά από την πλευρά μου συνειδητοποίησα πως ο μοναδικός σύλλογος όπου θα μπορούσα να αποδεχτώ να είμαι δεύτερη επιλογή ήταν η Γιουβέντους.

Χαίρομαι που είμαι πίσω στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες μου, αγκαλιάζοντας ξανά τους οπαδούς και τους παράγοντες, ανθρώπους με τους οποίους βίωσα τόσα πολλά εντός και εκτός γηπέδου. Για αυτό επέλεξα να επιστρέψω».

Αναφορικά με την «μάχη» για τον τίτλο στη Serie A, είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ίντερ είναι ο Νο 1 αντίπαλός μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ξέρω τον Αντόνιο Κόντε, τον τρόπο που διδάσκει ποδόσφαιρο και σκέφτεται, τον τρόπο που μεταδίδει την πίστη του στους παίκτες».

Ακόμα, παραδέχτηκε ότι θα ήθελε, όταν «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, να αγωνιστεί για μια τελευταία φορά στην εθνική Ιταλίας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης