«Μπούκαραν» τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές ατόμων που σχεδίαζαν την κατάληψη του κτηρίου

Επιχείρηση εκκένωσης στο Πολυτεχνείο πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ «μπούκαραν» στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ πραγματοποιώντας προσαγωγές σε άτομα που ήταν εκεί από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, τα άτομα αυτά είναι περισσότερα από πενήντα και πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι 50 αντιεξουσιαστές «πρόλαβαν» την Αστυνομία, που σχεδίαζε να «σφραγίσει» το κτίριο για να αποτρέψει τυχόν κατάληψή του, εισήλθαν σε αυτό και ανήρτησαν πανό που έγραφε: «Δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία».

Η επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο έγινε λίγο πριν από τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Προσαγωγές και στην Πολυτεχνειούπολη

Αντίστοιχη επιχείρηση με αυτή στο ΕΜΠ έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στην πρυτανείας της πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου που ήταν υπό κατάληψη εδώ και τέσσερις ημέρες.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 24 προσαγωγές.

Χρυσοχοϊδης: Δεν θα γίνει φέτος η πορεία -Θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δήλωσή του επανέλαβε πως οι εορτασμοί και η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα