Μπουκάρει στα media o Μελισσανίδης αρπάζοντας τη Ναυτεμπορική απ’ τον Μαρινάκη

Μπουκάρει στα media μ’ εντυπωσιακό τρόπο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αρπάζοντας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη την ιστορική Ναυτεμπορική, τη μοναδική πλέον ημερήσια οικονομική εφημερίδα.

Ανάμεσα στους δύο επιχειρηματίες η μάχη ήταν σκληρή, καθώς Μελισσανίδης και Μαρινάκης, είχαν σημαντικούς λόγους να αποκτήσουν τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου.

Ο όμιλος Μαρινάκη είχε σκοπό να ισχυροποιήσει την παρουσία στην οικονομική ενημέρωση και ταυτόχρονα να δημιουργήσει προβλήματα στον όμιλο Φιλιππάκη(Δημοκρατία, Espresso, Livesport) ο οποίος τυπώνεται στα πιεστήρια της Ναυτεμπορικής.
Ο όμιλος Μελισσανίδη από κοινού με τον Γ. Φιλιππάκη επιχειρούν να συγκροτήσουν έναν μιντιακό όμιλο με δικό του πιεστήριο, κάτι το οποίο τους λύνει τα χέρια για μεγάλες δουλειές.

Η εφημερίδα (τίτλος, τυπογραφεία, κτίρια κλπ) αλλάζει χέρια και διασφαλίζεται η συνέχιση της έκδοσης της.

Στον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό  που έγινε σήμερα, αναδείχθηκε πλειοδότρια η εταιρεία συμφερόντων του Δ. Μελισσανίδη Zofrank Holdings, προσφέροντας 7 εκατ. ευρώ.

Οι άλλοι διεκδικητές ήταν η Alter Ego του ομίλου Μαρινάκη που προσέφερε 3,856 εκατ. ευρώ, η εταιρεία Cairo (η οποία διαχειρίζεται απαιτήσεις της Eurobank) με προσφορά 1,5 εκατ. ευρώ και η Τεχνική Ολυμπιακή, που πρόσφερε τίμημα 1,4 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού περιΦιλιππακλάμβανε δύο διαγωνισμούς:

Ο πρώτος αφορούσε τα ακίνητα του ομίλου τα οποία είναι σε Παιανία (13 στρέμματα), Λένορμαν και Θεσσαλονίκη τα οποία και πουλήθηκαν σε εταιρεία της Do Value, Cairo Estate η οποία έχει βρει αγοραστή για τα συγκεκριμένα ακίνητα, έναντι 4,15 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος διαγωνισμός στον οποίο επικράτησε η Ζοfrank Holding Co ltd αφορά τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας, των ιστοσελίδων της και το πιεστήριο, έναντι 7 εκατ.

Ένας τρίτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για τη θυγατρική Pestaola Media.

Τους διαγωνισμούς έτρεξε για λογαριασμό της Do Value η Grand Thorton η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε διαχειριστεί και τις ανάλογες διαδικασίες για τον ΔΟΛ και το Mega.  Σε κάθε περίπτωση σχολίαζαν πηγές της αγοράς πρόκειται για μια εντυπωσιακή επιτυχία καθώς ανακτήθηκαν κεφάλαια άνω των 11,15 εκατ. ευρώ.

Η «Ναυτεμπορική» είχε δάνειο 6 εκατ. ευρώ στην Eurobank ενώ περίπου ανάλογου ύψους ήταν και οι οφειλές που είχε σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα