Μπουνιές από… χρυσάφι ο Σαούλ Κανέλο Αλβάρες

Σε… «Μίδα» της πυγμαχίας εξελίσσεται ο Σαούλ Κανέλο Αλβάρες. Ο Μεξικανός πυγμάχος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας, με την αθλητική υπηρεσία streaming DAZN, έναντι ποσού 365 εκατομμυρίων δολαρίων για 11 αγώνες! Δηλαδή θα λάβει 73 εκατομμύρια το χρόνο ή 6 εκατ. το μήνα ή 1,5 εκατ. την εβδομάδα ή 217.000 ανά ημέρα ή 9.047 ανά ώρα ή 150 δολάρια ανά λεπτό ή 2,5 ανά δευτερόλεπτο!

Γεγονός που καθιστά τη συμφωνία την πλέον ακριβή στην ιστορία του αθλητισμού. Η προηγούμενη ήταν τα 325 εκατομμύρια για 13 χρόνια και αφορούσε το συμβόλαιο του αθλητή μπέιζμπολ, Τζανκάρλο Στάντον, για να αποχωρήσει από τους «New York Yankees» για τους «Miami Marlins» το 2014.

Η συμφωνία -θα τεθεί σε ισχύ από τις 15/12, στον αγώνα του Αλβάρες με τον Ρόκι Φίλντινγκ στο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης- όπως επισημαίνει και η ισπανική εφημερίδα «Marca», μπορεί ν’ αλλάξει για πάντα τα δεδομένα στη σχέση αθλητισμού και αθλητικών καναλιών.

«Όλο αυτό έχει έρθει με την σκληρή δουλειά μου, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η συμφωνία αυτή δίνει στους φιλάθλους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες μου, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν 70 ή 80 δολάρια σε pay per view», δήλωσε ο «Μίδας», Κανέλο Αλβάρες.

Να θυμίσουμε πως ο Μεξικανός είχε τιμωρηθεί, τον περασμένο Απρίλιο, με εξάμηνο αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η αρχική ποινή ήταν ετήσιος αποκλεισμός αλλά λόγω καλής συμπεριφοράς του Κανέλο Αλβάρες η τιμωρία «έπεσε» στο μισό χρόνο, όπως είχε ανακοινώσει η αθλητική επιτροπή της Νεβάδα.

Διαβάστε επίσης