Μπουρλά, Παπαδόπουλος στον Μητσοτάκη: «Κυριάκο, θέλουμε να δούμε Αρειανάρα»

Η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με ηγετικά στελέχη φαρμακευτικών εταιριών άρχισε πιο νωρίς την περασμένη Κυριακή, λόγω του… ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ! Αιτία; Οι δυο «άρρωστοι» Αρειανοί, ο Αλμπερτ Μπουρλά και Στέλιος Παπαδόπουλος, που είναι παγκοσμίως εκ των βασικών εκφραστών της εξέλιξης του βιοφαρμακευτικού κλάδου!

Η τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη κορυφαίων στελεχών φαρμακευτικών εταιριών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής με κύριο αντικείμενο συζήτησης την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την κατάθεση προτάσεων για την ανάπτυξη του βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και ο πρόεδρος του ΔΣ της Biogen, Στέλιος Παπαδόπουλος, δύο διακεκριμένοι επιστήμονες με ηγετικό ρόλο στον βιοφαρμακευτικό κλάδο και καταλυτική δράση στη δημιουργία εμβολίου για την καταπολέμηση του COVID 19.

Πέραν της απόλυτα επιτυχημένης διαδρομής, υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμη στοιχεία που τους ενώνουν. Αμφότεροι κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη, είναι και οπαδοί του Άρη. Ο Άλμπερτ Μπουρλά ήταν πιστός ακόλουθος της ομάδας στην εποχή της αυτοκρατορίας πριν τελικώς αναζητήσει την επαγγελματική καταξίωση εκτός συνόρων, ενώ ο Στέλιος Παπαδόπουλος μεγάλωσε απέναντι από το γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» στην περιοχή Χαριλάου.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηρίζεται πατριάρχης της βιοτεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτοδημιούργητος, έκανε το μεγάλο βήμα στη ζωή του το 1967 όταν μετανάστευσε στη… Γη της Επαγγελίας, σε μια απόφαση η οποία εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο. Πόντιος στην καταγωγή με ρίζες από τη Μικρασία, γιος εμπόρου, πήγε στο Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων στη Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Αθήνα για τις πανεπιστημιακές σπουδές του.

Φαντάστηκε το φιλμ της ζωής του, δεν συμβιβάστηκε μ’ αυτό κι έτσι διέκοψε απότομα τις σπουδές του και πήγε στη χώρα των ευκαιριών, στην αφετηρία μιας συναρπαστικής διαδρομής η οποία τον καταξίωσε στον χώρο του βιοφαρμακευτικού κλάδου. Ουδέποτε ξέχασε τις ρίζες του, συνηθίζει στις τηλεδιασκέψεις του να προβάλλει τη μεγάλη αγάπη του, τον Άρη καθώς σε περίοπτη θέση στο γραφείο του υπάρχει η σημαία του συλλόγου. Μάλιστα στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτο Ευθυμίου, ρωτήθηκε για τη σημαία και ο Στέλιος Παπαδόπουλος εξήγησε τι εστί Άρης και κατέληξε λέγοντας… «Άρης, θρησκεία, SUPER 3»!

Οι δύο διακεκριμένοι επιστήμονες γνωρίζονται ασφαλώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι αυτό αποδείχθηκε πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης της περασμένης Κυριακής (13/12). Απευθυνόμενος στους εκλεκτούς καλεσμένους, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε χαριτολογώντας ότι η ώρα της τηλεδιάσκεψης «κούμπωσε» πάνω στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης καθώς οι Άλμπερτ, Μπουρλά, Στέλιος Παπαδόπουλος ήταν αποφασισμένοι να μη… θυσιάσουν για τίποτε αυτό το ντέρμπι.

Αυτή την απάντηση έδωσαν εξάλλου, σε μια χαλαρή συζήτηση η οποία επικεντρώθηκε στο ντέρμπι με προγνωστικό νίκης του Άρη αλλά και διαφωνία για το σκορ καθώς αμφότεροι εμφανίστηκαν βέβαιοι για τη νίκη, αλλά δεν τα… βρήκαν στο τελικό αποτέλεσμα. Πρόσφατα, η ΠΑΕ Άρης προσκάλεσε επισήμως τον Άλμπερτ Μπουρλά στο «Κλ. Βικελίδης» για να παρακολουθήσει από τη σουίτα του γηπέδου έναν αγώνα της αγαπημένης ομάδας του, εφόσον ασφαλώς το επιτρέψει το βαρύ πρόγραμμά του.

Μάλιστα, η ΠΑΕ Άρης ετοίμασε και του απέστειλε δύο φανέλες, μία για τον ίδιο και ακόμη μία για τον 10χρονο γιο του. «Άλμπερτ, εσένα σου έστειλαν φανέλα, εμένα πότε θα μου στείλουν;», του είπε με παράπονο αλλά και περιπαικτικό ύφος ο Στελιος Παπαδόπουλος στη συζήτηση πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, προκαλώντας τα χαμόγελα όλων όσοι άκουγαν. Σύντομα όμως και ο πρόεδρος του ΔΣ της Biogen θα πάρει και τη δική του…

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα