ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: “Σίγουρα θα είμαι δήμαρχος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019”

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και εάν θα διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο άφησε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
“Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι εκλογές. Υποχρέωση μου είναι να δουλεύει ο δήμος. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα είμαι δήμαρχος. Δεν ξέρω ποιος θα είναι επόμενος δήμαρχος. Είναι πάρα πολύ πιθανό να είμαι κι εγώ αλλά με άλλες συνθήκες, γιατί το εκλογικό σύστημα δημιουργεί αυτές τις νέες συνθήκες. Μέχρι τότε θα είμαι δήμαρχος και θα δουλεύω όπως ξέρω να δουλεύω”, δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στο περιθώριο της συζήτησης του θέματος για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη καταλογίζοντας έλλειψη δημοκρατικότητας, συνεργατικού πνεύματος, εμπνεύσεως και εκσυγχρονισμού. Ο κ. Καλαφάτης, στη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα του Οργανισμού, διαπίστωσε “δυσκολία, από πλευράς διοίκησης, να πείσει ακόμη και τους συμβούλους της παράταξης “Πρωτοβουλίας” να πείσει πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η προσπάθεια. Πρώτο σημείο, υπάρξει έλλειψη συνεργατικού πνεύματος. Για μια παράταξη όπως η “Πρωτοβουλία” που υποτίθεται ότι βασικός παράγοντας ύπαρξής της είναι η συνεργασία, αυτό αποδεικνύεται κενό γράμμα. Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση”.

Διαβάστε επίσης