Μπροστά με 5,5 μονάδες η Ν.Δ. – Το 58% θέλει εκλογές

Με 5.5 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε  δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα , στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 24,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19%, ενώ ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της Prorata, η οποία βέβαια πραγματοποιήθηκε με διαφορετική μεθοδολογία και μετρούσε ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κομμάτων, η διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εντοπιζόταν στις 8 μονάδες.

Στην τρίτη θέση καταγράφεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%, η Χρυσή Αυγή στο 6% και το ΚΚΕ στο 4,5%.

Με ποσοστό κάτω του 3% καταγράφονται το Ποτάμι (2%), η Ενωση Κεντρώων (1,5%) και οι ΑΝ.ΕΛ. (1%), ενώ στο 1,5% καταγράφονται η ΛΑ.Ε. και η Ελληνική Λύση.

Στη δημοσκόπηση ενδιαφέρον έχουν τα ποσοστά, όσον αφορά το κατά πόσο οι πολίτες πιστεύουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ακύρωση του μέτρου για τις περικοπές στις συντάξεις.

Εδώ να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί απαραίτητη την ακύρωση του μέτρου για τις περικοπές στις συντάξεις, εκτιμώντας την σε κλίμακα 1-5 ως απολύτως σημαντική κατά 68%.

Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους οι πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι σχετικά με το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί.

Το 50% των ψηφοφόρων της ΝΔ το θεωρεί απίθανο, όπως και το 41% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, το 21% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί σχετικά πιθανό, όπως και το 19% των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

Η πλειοψηφία θέλει εκλογές

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ αποδεικνύεται κομβική, αφού οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι έχουμε μπει πια σε προεκλογική περίοδο. Σε ποσοστό 74% πιστεύουν πως οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη, αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις!

Σε αυτό το προεκλογικό κλίμα, λοιπόν, καταγράφεται ότι το 58% επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους 6 μήνες, έναντι 38% που απαντά αρνητικά.

Από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΝΔ, το 85% θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 66% απαντά αρνητικά στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης