Μυωπία ο διαιτητής, στομαχικά ο επόπτης, σπίτι του ο Περέιρα, «λαγός» ο Γραμμένος (λόγω «Τίγρη»)

Τελικός Κυπέλλου, με διαιτητή «μπουμπούκι», επόπτη τουαλέτας, παρατηρητή για κλάματα, Γραμμένο και Περέιρα να κρύβονται, και τον Μελισσανίδη στο ψάξιμο...

Όπα, τώρα ξύπνησαν στην ΑΕΚ και γράφουνε ότι ο Γερμανός διαιτητής Τσβάιερ, που σφύριξε τον τελικό είναι «μπουκούκι». Η «Α», βέβαια, το είχε γράψει το περασμένο Σάββατο, ημέρα του τελικού.

Ότι ο Τσβάιερ είναι μπουμπουκάτος και ήταν μπλεγμένος στο σκάνδαλο Χόιτζερ. Έτσι είναι, όμως. Εμείς εδώ κάνουμε ρεπορτάζ, την ψάχνουμε τη δουλειά. Δεν πετάμε μέσα ό,τι κάτσει.

Το ξαναλέμε. Όποιος θέλει να μαθαίνει στο τζάμπα, μόνο εδώ. Στην «Α» και το iapopsi.gr. Πάρε και το link που το γράψαμε για να γουστάρετε.

https://www.iapopsi.gr/paok-aek-mpoympoyki-o-germanos-diaititis-tsvaier/

Πάμε παρακάτω. Μιας και μόνο από την «Α» τα μαθαίνετε αυτά, πάρτε και το καλό. Ο Περέιρα τελείωσε από αρχιδιαιτητής. Τα πήρε άσχημα στο κρανίο ο «Τίγρης» με όσα έκανε ο Γερμανός διαιτητής, που δεν έδωσε το πέναλτι στον Κάνιας κι όχι μόνο γι’ αυτό. Και υποτίθεται ότι είδε και το VAR για ν’ αποφασίσει ο Γερμανός.

Το άλλο είναι πιο ύποπτο. Οι διαιτητές, όπως είναι γνωστό, κάνανε αλλαξοκωλιές στον τελικό. Ο πρώτος βοηθός, Τόρστεν Σίφνερ, είχε στομαχικές διαταραχές, και αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως βοηθός του VAR.

Ο Σίφνερ πρέπει να ’φαγε κάνα σπληνάντερο με μαυροκόκκινα πιπέρια και δεν μπορούσε να είναι βοηθός, έγινε τέταρτος, για να είχε πρόσβαση στην τουαλέτα αν χρειαζόταν. Δεν χρειάστηκε να πάει, ωστόσο, τουαλέτα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Φαίνεται, του είπανε οι γιατροί ότι, αν έπαιζε βοηθός, θα πονούσε παραπάνω το στομάχι του. Κι έτσι, ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, από τέταρτος που είχε οριστεί ανέλαβε τελικά τον ρόλο του βοηθού VAR. Πήρε δηλαδή τη θέση του Μπορς πίσω από τα μόνιτορ. Κανένα πρόβλημα. Όλοι είναι πιστοποιημένοι και για το VAR.

 

Αλλού είναι το θέμα. Γιατί ο Περέιρα δεν ενημέρωσε τις ομάδες; Γιατί ο παρατηρητής Σουηδός Λιφ Λίντμπεργκ δεν το έκανε αυτός; Για να μη γίνει ανακατωσούρα και βγούνε βόλτα τα σενάρια; Και τώρα, δηλαδή, που μαθεύτηκε η αλλαξοκωλιά, δεν βγήκαν βόλτα τα σενάρια; Τώρα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Έτσι είναι. Από τη στιγμή που κράτησες τέτοιο πράγμα μυστικό, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι γουστάρει. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει δίκαιο, μπορεί ο Σίφνερ πράγματι να είχε τέτοιο πρόβλημα.

Εσύ, όμως, ο αρχιδαιτητής, ο παρατηρητής, δεν έπρεπε να ενημερώσεις τις ομάδες; Δεν έπρεπε να προστατέψεις τους ίδιους τους διαιτητές; Είσαστε της πλάκας, κύριε Περέιρα και κύριε Λίντμπεργκ.

Να σ’ το προχωρήσω παρακάτω. Η ΑΕΚ φωνάζει που δεν ενημερώθηκε, ο «Τίγρης» του έστειλε κάτι μηνύματα του Περέιρα. Τελειωμένος είναι ο Περέιρα και ο Τριτσώνης που τρώνε κατσικάκι γάλακτος όταν βγαίνουνε έξω. Κι ο Μελισσανίδης έχει κι αυτός αδυναμία στα κατσίκια.

Ο ΠΑΟΚ γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε, έτσι για τα τυπικά, ότι έπρεπε να ενημερωθεί για την αλλαγή; Δεν έπρεπε αυτός ο Κυριάκος στο τετράγωνο να γράψει κάτι, ότι θα ήταν καλό να είχαμε ενημερωθεί; Δεν το έκαναν από τον ΠΑΟΚ και δίνουν το δικαίωμα να λέει ο κάθε κακοπροαίρετος ότι ο ΠΑΟΚ ήταν στο κόλπο.

Άντε να τον πείσεις τώρα τον Μελισσανίδη ότι όλα ήταν λευκά σεντονάκια στον τελικό. Γι’ αυτό σου λέω ότι είναι τελειωμένος ο Περέιρα. Πάνε οι ωραίες συντροφιές στα ωραία ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη, την ερωτική πόλη.

Να σ’ το πω κι αλλιώς. Τι θα γινότανε αν αντί για τους Γερμανούς είχαμε Έλληνες διαιτητές και κάνανε την αλλαξοκωλιά; Της Πόπης το κάγκελο κι ακόμα περισσότερο. Ούτε η Αστυνομία ούτε ο Ρουβίκωνας θα μπορούσε να προστατέψει τον Περέιρα, ούτε τον Τσβάιερ.

Ο οποίος Γερμανός ορίστηκε από την UEFA να είναι στην ομάδα VAR του τελικού του Champions League, Λίβερπουλ-Τότεναμ. Και ρωτάω τώρα εγώ. Άνθρωποι είπαμε. Μπορεί να φάει καμία πιπεράτη παέλια στη Μαδρίτη ο Τσβάιερ και να ζητήσει ν’ αντικατασταθεί.

Η UEFA δεν θα ενημερώσει τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ; Ή αυτός ο Σκόμινα ο Κροάτης που θα σφυρίξει. Τότε γιατί ο Λίντμπεργκ και ο Περέιρα και ο Γραμμένος το σκέπασαν; Της εξυγίανσης άνθρωποι είναι όλοι;

 

Διαβάστε επίσης