Μυστηριώδες κονσόρτσιουμ επιχείρησε να… νοικιάσει 2 διοργανώσεις της FIFA

Ένα… σκασμό λεφτά πρότεινε στη FIFA μυστηριώδες κονσόρτσιουμ για να… νοικιάσει δύο διοργανώσεις της, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των «New York Times». Οι άγνωστοι επιχειρηματίες κατέθεσαν στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, και αυτός μετέφερε στο Συμβούλιο της FIFA μια «τρελή» πρόταση. Να τους παραχωρήσει η FIFA τη χρήση και το δικαίωμα, κατά το δοκούν, μετατροπής δύο -μιας για εθνικές και μιας για συλλόγους- υφιστάμενων διοργανώσεων, με αντίτιμο 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εκτιμήσεις, βάση των ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, θέλουν να πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Με τα σχέδια να προβλέπουν τουλάχιστον τρία τουρνουά σε κάθε μια από αυτές.

Ο Ινφαντίνο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αρνήθηκε ν’ αποκαλύψει άλλες παραμέτρους για την πρόταση και λεπτομέρειες για το κονσόρτσιουμ. Υποστηρίζοντας ότι δεσμεύεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας. Φέρεται, πάντως, να πίεσε αρκετά για την αποδοχή της προσφοράς. Χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Αφού, το Συμβούλιο της FIFA δε συναίνεσε να εξεταστεί άμεσα -στο κογκρέσο που συνεδρίασε στη Μπογκοτά– η προσφορά. Η οποία, πιθανότατα, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση που θα γίνει τον Ιούνιο στη Μόσχα.

Η πρόταση/προσφορά προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις -για διαφορετικούς λόγους- μελών του Συμβουλίου, της ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων) και κυρίως της UEFA. Η οποία, την αντιμετωπίζει ως ανταγωνιστική. Τόσο στο κυρίαρχο προϊόν της, δηλαδή το Champions League, όσο και στο Euro.

«Τρελή» πρόταση σε FIFA από κονσόρτσιουμ, αποκάλυψαν οι New York Times

Διαβάστε επίσης