
Μυθική πρόκριση για τη Σκωτία 4-2 τη Δανία
Δυο γκολ στις καθυστερήσεις οι Σκωτσέζοι που πάνε Μουντιάλ μετά από 28 χρόνια
Μυθική πρόκριση σε Μουντιάλ μετά από 28 χρόνια πήρε η εθνική Σκωτίας με επική νίκη(4-2), επί της Δανίας που χρειαζόταν ακόμη και την ισοπαλία για να μείνει στην κορυφή του ομίλου. Οι Δανοί κρατούσαν το εισιτήριο μέχρι το 93΄, αλλά στο τέλος η Σκωτία με δυο γκολ στις καθυστερήσεις έφθασε στον θρίαμβο. Έτσι η Δανία οδηγείται στα μπαράζ.
Ο ΜακΤόμινεϊ σόκαρε τους πάντες στη Γλασκώβη στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά τη σέντρα του Ντόουκ, οριζοντιώθηκε στον αέρα και με ένα αεροπλανικό έγραψε το 1-0.
Η απάντηση της Δανίας ήρθε στο 57ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χόιλουντ για το 1-1. Οι Σκανδιναβοί ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Κρίστενσεν στο 61ο λεπτό.
Με το αριθμητικό πλεονέκτημα η Σκωτία πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Σάνκλαντ στο 78’ με τους Δανούς όμως να χτυπούν αμέσως ισοφαρίζοντας με τον Ντόργκου σε 2-2 στο 82ο λεπτό.
Ενώ όλα έδειχναν χαμένα ο Τίρνεϊ με μία οβίδα στο 90+3’ έβαλε φωτιά στο γήπεδο σκοράροντας το 3-2, ενώ ο Μακλίν στο 90+9’ κλείδωσε μία και καλή το όνειρο για το τελικό 4-2.